StoryEditorOCM
KalelargaBURA PROUZROČILA NESTAŠICU KRVI U ZADRU

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta krv ne može do Zadra, s Odjela za transfuziju poslali apel darivateljima!

18. siječnja 2017. - 18:30
darivanje_krvi

Bura je na zadarsko područje donijela i nestašicu krvi – s Odjela za transfuziju zadarske Opće bolnice odaslan je u srijedu apel darivateljima da se odazovu i daju krv, s obzirom da su se zalihe krvi drastično smanjile.

- Mi uistinu nikada ne oskudijevamo sa zalihama krvi, točnije, vodimo računa da se na vrijeme pribave i da uvijek imamo dovoljnu količinu, no jučer smo odlučili pozvati darivatelje jer su se zalihe drastično smanjile. Krv nam je trebala, dosta smo je zadnjih dana potrošili, a nismo je mogli dobiti iz Zagreba, pa čak ni iz Splita, zbog bure i nepovoljnih vremenskih uvjeta. Stoga smo pozvali naše Zadrane da izvan redovnih termina daju krv – kazala nam je u četvrtak dr. Ivna Lucin s Odjela za transfuzijsku medicinu zadarske bolnice.

Dr. Lucin je istaknula da je odaziv Zadrana u srijedu bio iznad očekivanja, do 19 sati prikupljeno je 50 doza krvi, a sa darivanjem su Zadrani nastavili i u četvrtak, te dr. Lucin ističe da su sada zalihe popunjene.

- Sada imamo dovoljno krvi, a četvrtkom poslijepodne ide i redovita akcija DDK na našem Odjelu – zaključila je dr. Lucin.

23. travanj 2024 18:41