StoryEditorOCM
KalelargaČEKALI I DOČEKALI:

U ponedjeljak potpisivanje ugovora o gradnji podvožnjaka ispod piste u Zemuniku, radovi gotovi za 18 mjeseci!

Piše Zadarski.hr
20. siječnja 2017. - 19:39
zadar_zemunik_aero_265199S1

Državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić, u ime resornog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića nazočit će svečanosti potpisivanja Ugovora za „Projekt izgradnje podvožnjaka na spojnoj dionici između DC422 i ŽC6040, ispod ruralne staze Zračne luke Zadar“, koja će se održati 23. siječnja u službenim prostorijama Općine Zemunik Donji, s početkom u 14 sati. Svečanosti će nazočiti i pomoćnik ministra Josip Bilaver, ispred Uprave za fondove EU resornoga Ministarstva

Ugovor za projekt izgradnje podvožnjaka potpisat će ispred investitora radova, Hrvatskih cesta, direktor Josip Škorić i predstavnik izvođača radova, ujedno predsjednik Uprave tvrtke Colas Hrvatska d.d., Siniša Košćak.

Predmetni zahvat nužan je radi razdvajanja prometnih tokova zračnog i cestovnog prometa čime će se omogućiti nesmetano prometovanje svakim od navedenih vidova prometa. Duljina zahvata je 444,36 m, a vrijednost radova iznosi oko 27 milijuna kuna (bez PDV-a). Rok za izvođenje radova bit će 18 mjeseci od datuma uvođenja izvođača u posao.

Potpisivanju Ugovora nazočit će predstavnici lokalnih vlasti Zadarske županije, župan Stipe Zrilić, gradonačelnik grada Zadra Božidar Kalmeta i načelnik Općine Zemunik Donji Ivica Šarić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije Mile Fabijan i direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić.

25. travanj 2024 05:54