StoryEditorOCM
KalelargaSINOĆ U ZADRU NEVRIJEME U RIČINI, OČEVICI ŠOKIRANI:

Pijavica zahvatila dvije kuće, nosila crijepove, intervenirali vatrogasci!

Piše Zadarski.hr
5. veljače 2017. - 10:20
pijavica_meje1-070116

U subotu navečer, oko 22 sata, jaka kiša i vjetar stvorili su pijavicu koja je zahvatila sam početak ulice Put Kotlara u Zadru, te stvorila prizor zbog kojega su stanari iz obližnjih kuća proživjeli trenutke straha – pijavica je zahvatila krovove dviju kuća, od kojih je sa jedne, na adresi Put Kotlara 2, počela nositi crijepove.

- To je bilo strašno, nikada u životu nisam čula takav zvuk. Zaglušujuće jak. Čulo se jako zviždanje sa svih strana, a prozori su nam se tresli kao da će svaki čas popucati. Srećom, nije dugo trajalo, ali za sobom je ostavilo potpuni kaos: na balkonima počupane biljke, razbacane stvari, neke su i odletjele... – kaže nam čitateljica koja živi nekoliko stotina metara dalje od Puta Kotlara, u stambenoj zgradi u Ulici Tomislava Ivčića.

Na teren su izašli vatrogasci, potvrđeno nam je u nedjelju ujutro u JVP Zadar. Razorna pijavica zahvatila je dvije kuće, no na sreću nije bilo veće štete. Na teren su došli i djelatnici cestovnog poduzeća kako bi sanirali posljedice koje su donijeli nevrijeme i pijavica – na moru viđena često, no za naseljeni dio grada svakako neubočajena pojava.

25. travanj 2024 08:37