StoryEditorOCM
4 kantunaTKO ĆE BITI GRADONAČELNIK

Glasovac najavila bitku za Zadar, a među kandidatima HDZ-a i Kalmeta

Piše B.S.
15. veljače 2017. - 15:31
sabina00

- Spremna sam na bitku za grad Zadar, želim to i nadam se da ću na idućoj sjednici Gradskog odbora SDP-a dobiti jednoglasnu podršku odbora i da krenemo u tu bitku - kazala je saborska zastupnica i predsjednica Gradskog odbora SDP-a Sabina Glasovac u srijedu potvrdivši da je najizgledniji kandidat SDP-a za mjesto gradonačelnice Zadra. Glasovac je to najavila nakon burne sjednice Gradskog odbora SDP-a na kojoj se preksinoć odlučivalo o kandidatu za prvog čovjeka Zadra. Iako Gradski odbor još nije donio službenu odluku, Glasovac je kazala kako će to učiniti brzo jer je konzultativna anketa koja je na sjednici provedena među svim članovima stranke razbistrila situaciju.

- Išli smo na princip izravne demokracije. Svim članovima smo pružili mogućnost da vidimo što misle trebamo li izaći samostalno ili u koaliciji na izbore, te tko bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zadra. Stvari su se poprilično iskristilizirale-kazala je Glasovac.

S imenima kandidata za gradonačelnika Zadra u srijedu službeno još nije izašao ni HDZ, ali je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Joso Nekić potvrdio kako je među imenima kandidata i ime aktualnog gradonačelnika Božidara Kalmete.

- Naš kandidat će biti poznat, neće biti "no name" tako da građani neće morati propitivati tko je i što je, već ćemo izaći sa potpuno poznatim kandidatom. Imamo više kandidata u opciji od SDP -a i napravit ćemo ono što je najbolje za HDZ, rekao je Nekić.

Uoči još neslužbenog izjašnjavanja o kandidatima za gradonačelnika Zadra, SDP i HDZ u srijedu su u Zadru održali i konferencije za novinare. Nakon što je presicu s temom "Kasno HDZ u mjesne odbore stiže" najavio zadarski SDP, ubrzo je stigla i obavijest iz HDZ-a. Pozvali su novinare na isto mjesto, ali sat vremena poslije na konferenciju za novinare naziva "Dobrodošli SDP-ovci u Mjesni odbor Ploče".

16. travanj 2024 20:49