StoryEditorOCM
RegionalFOTO: MINISTAR BUTKOVIĆ OBIŠAO LUKU GAŽENICA

Zadrani zadovoljni: nastavljaju se investicije s 14 milijuna postojećeg kredita, kreće potraga za koncesionarom linije za Anconu

Piše P.O.
17. veljače 2017. - 18:03
gazenica_butkovic28-170217

Ministar pomorstva Oleg Butković obišao je u petak gradilište zgrade budućeg terminala u zadarskoj luci Gaženica i obavio jednosatni razgovor sa svojim zadarskim domaćinima na temu budućih ulaganja u luku. Butković je bio zadovoljan tempom kojim Strabag izvodi radove, jer nikakvih kašnjenja nema, a njegovi su domaćini bili zadovoljni ishodom razgovora.

-Gaženica ide dalje kako je planirano. Do kraja će biti konzumiran postojeći bankovni kredit od kojega je preostalo još 17 milijuna kuna. Bit će potrebno 14 milijuna za buduće zahvate na izgradnji obalnog zida, a čeka nas i izmjena postojećeg UPU-a jer će se širiti područje ribarske luke. Dogovoreno je i što brže koncesioniranje domaćeg i međunarodnog prometa pri čemu je, osim home porta za kruzere, bilo govora i o trajektnoj liniji Zadar-Ancona, izjavio je nakon sastanka s Butkovićem predsjednik Upravnog vijeća lučke uprave Zadar Božidar Longin s kojim su zadarsku delegaciju činili još župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Božidar Kalmeta, predsjednik GV Živko Kolega, te predstavnici Lučke uprave i Lučke kapetanije.

U pratnji ministra Butkovića bili su njegov pomoćnik Igor Radić i državna tajnica Maja Kostelec.

26. travanj 2024 10:52