StoryEditorOCM
KalelargaNEZADOVOLJNI SELJACI POSTALI MODERNISTI

104 člana zadarskog HSS-a prešlo u MODES!

Piše IN
5. ožujka 2017. - 15:34
prosvjed_trznica4-311014

Sto i četiri bivša člana Hrvatske seljačke stranke (HSS) iz deset zadarskih oprganizacija pristupilo je u subotu stranci Moderna demokratska snaga (MODES). Prijelaz "seljaka" u "moderniste" opravdan je nezadovljstvom HSS-ovih organizacija diljem Dalmacije nelegitimnim izborom novih stranačkih županijskih vodstava pod kontrolom predsjednika stranke Kreše Beljaka. Deset zadarskih organizacija HSS-a zbog toga je još u studenom prošle godine uputilo prigovor Ministarstvu uprave zbog nelegalne izborne skupštine HSS-a Zadarske županije, ali Ministarstvo do danas nije reagiralo, a izabrano vodstvo je nastavilo djelovati.

Među prebjezima u MODES su bivša predsjednica gradske organizacije HSS-a Irena Devčić te Zdravko Šarić koji je predsjedniku MODES-a i zadarskom dožupanu Rudolfu Dvorskom predao pristupnice bivših haesesovaca.

Devčić je tom prilikom istaknula vjeru da zajedno mogu nastaviti graditi zajedničku priču na tradiciji i boriti se za iste ideje Ante Starčevića i Stjepana Radića pod nazivom MODES s kojom će izaći na predstojeće lokalne izbore u svibnju.

23. travanj 2024 13:59