StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: GRADSKO VIJEĆE O ZADRU KAO NESIGURNOM GRADU

Kalmeta: Zadar je siguran grad, kriva je metodologija istraživanja!

Piše IN
17. ožujka 2017. - 12:20
gradsko_vijece20-170317_resize.JPG

"Zadar je siguran grad, metodologija istraživanja koja tvrdi suprotno je kriva" - kazao je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje vijećnika SDP-a Antuna Novoselovića zašto Grad Zadar nema svog predstavnika u Opatiji na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti na kojoj je jučer iznijet podatak da je Zadar, prema stopi kriminaliteta, najnesiguirniji grad u Dalmaciji te treći po tome u Hrvatskoj.

Novoselovića je zanimalo zašto nitko iz grada nije bio na Opatiji i na licu mjesta demantirao takvu tvrdnju, pogotovo što je Zadar 2016. proglašen za najpoželjniju europsku destinaciju.

- U nekim gradovima koji su tobože sigurniji od Zadra se gotovo svakodnevno puca po ulicama. Po Zadru i danju i noću možete nesmetano šetati - kazao je Kalmeta.

Njegov zamjenik Zvonimir Vrančić zatražio je da se sa sjednice vijeća uputi snažan demantij istraživanja koji ne odgovara istini.

- Zadar ljeti primi opreko 300 tisuća gostiju i nikome, što se kaže, ne padne triska, a u drugim sredinama vidimo tako teške incidente kakvi se u Zadru nikad nisu dogodili. Zadar je siguran grad i to je istina - kazao je Vrančić.

19. travanj 2024 05:47