StoryEditorOCM
KalelargaJUTROS U SVEĆENIČKOM DOMU U SPLITU

Umro don Ivan Grubišić

Piše PSD.
19. ožujka 2017. - 14:09
sabor23-240914

Jutros je ranom zorom u Svećeničkom domu u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Splitu preminuo don Ivan Grubišić. Don Ivan je preminuo u 81. godini svoga života, a kako saznajemo preminuo je u miru, u snu, u svojoj postelji, piše Slobodna Dalmacija. Bio je jedan od najomiljenijih splitskih svećenika, a za vrijeme svog života postao je i saborski zastupnik.

- Don Ivan Grubišić je u Svećeničkom domu boravio od prošlog Božića. Odnosno u Dom je došao direktno iz bolnice, dva dana prije Božića 2016. godine. Istini za volju bio je malo boležljiv, ali ništa nije ukazivalo na to da će tako brzo preminuti. Jučer ujutro nije došao na doručak, što je redovito radio i to nam je pobudilo sumnju kako nešto nije u redu. Tada smo se časna sestra i ja popeli do njegove sobe i pronašli ga mrtvog u krevetu. Pretpostavljamo da je preminuo od srca, kazao nam je don Ante Šošić upravitelj Svećeničkog doma.

Kako kaže don Ante Šošić don Ivan Grubišić je bio vedar i dobrog raspoloženja za vrijeme boravka u domu za umirovljene svečenike.

- Bio je izuzetno dobro raspoložen. Večer prije svoje smrti najnormalnije je, kao i svake večeri došao na večeru. Iako se otežano i uz pomoć hodalice kretao, svaku je večer sam, bez ičije pomoći silazio iz svoje sobe na večeru, kao i na sve druge obroke. Uredno je pio i svoju terapiju lijekova koju mu je svaki dan davala časna sestra koja je o tome brinula. Jako smo iznenađeni ovim događajem, zaključio je don Ante Šošić.

Termin pokopa don Ivana Grubišića još se uvijek ne zna, ali se zna i to po želji pokojnika, koji je upustva o pogrebu ostavio u svom kompjuteru, da će pokop biti tih i po njegovoj želji u njegovom rodnom Dicmu. O svemu će, opet po želji don Ivana brigu voditi njegova nećakinja.

19. travanj 2024 22:35