StoryEditorOCM
KalelargaGRADU ZADRU ODOBRENO 57 MILIJUNA KUNA IZ EU FONDOVA

Obnovit će se Providurova palača i Muraj!

Piše Zadarski.hr
11. travnja 2017. - 17:16
Projekt uređenja bedema

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je jučer Odluku o financiranju projektnog prijedloga „ZADAR BAŠTINI-Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“ u postupku dodjele bespovratnih sredstava “Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020, priopćeno je u utorak iz zadarske gradske uprave.

U sklopu tog projekta obnovit će se i urediti dva kulturna dobra – Providurova palača i Bedemi zadarskih pobuna. Na temelju prijedloga Odluke o financiranju, Gradu Zadru se dodjeljuju sredstva u iznosu od 56.492.181,60 kuna.

Ovim programom kulturno-turistički sadržaji Zadra podižu se na potpuno novu razinu kojom Zadar postaje kulturni centar od nacionalnog značaja, a dugoročno se  rješava i potreba Grada Zadra te institucija u kulturi i turizmu za prezentacijom kulture na moderan, atraktivan i inovativan način, te se podiže konkurentnost kulturnog i turističkog proizvoda.

O svemu će se detaljno govoriti u srijedu na konferenciji za novinare koju je sazvao gradonačelnik Božidar Kalmeta.

02. svibanj 2024 00:11