StoryEditorOCM
KalelargaSTIŽE NAM TOUR OF CROATIA

Pogledajte kud će najbolji biciklisti svijeta projuriti do cilja u Zadru

Piše M.K.
20. travnja 2017. - 16:18
27b5fa78e2726a5c204ac378a5f7f3db

Tour of Croatia trećega dana održavanja stiže iz Imotskog u Zadar. Dužina etape iznosi 237 kilometara. Prolazni gradovi partneri su Šibenik, Pakoštane, Biograd na Moru, Sv. Filip i Jakov i Sukošan

Treći dan na rasporedu je najduža dionica ovogodišnje utrke, čak 237 kilometara duga etapa između Imotskog i Zadra. Nakon prolaznog cilja u Šibeniku, slijedi tehnički složeni prolasci kroz turistička središta Pakoštane i Biograd na Moru u kojem se nalazi drugi bonifikacijski sprint na etapi, a zatim i Sveti Filip i Jakov te Sukošan koji će i vizualno obogatiti kulise ove etape.

Završni krug u Zadru prolazi starom gradskom jezgrom, a biciklisti će morati biti maksimalno koncentrirani i dobro pozicionirani zadnjih nekoliko kilometara žele li osigurati pravu poziciju i sačuvati energiju za sprint.

Bit će važna taktika i rad cijele ekipe, jer je posljednji kilometar širok i bez zavoja te je izgledno da pobijedi onaj natjecatelj koji izabere pravi trenutak za pozicioniranje i početak sprinta na udaljenosti od cilja, ne većoj od 200 metara.

Zbog utrke na snazi je posebno ograničenje prometa.

19. travanj 2024 02:38