StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: TREĆA ETAPA TOUR OF CROATIA ZAVRŠILA U ZADRU

Pogledajte kako je Nicola Ruffoni prvi prošao ciljem kod gradskog mosta

20. travnja 2017. - 20:23
tour_croatia11-200417

Treća etapa, od Imotskog do Zadra (237 km), biciklističke utrke "Tour of Croatia", završena je trijumfom talijanskog vozača Nicola Ruffonija, koji je slavio na Liburnskoj obali, nakon pet sati pedeset pet minuta i 27 sekundi!

Ispred gradskih vrata velikim pljeskom dočekao ga je veliki broj gledatelja, među kojima su bili i brojni turisti, Kinezi, Amerikanci, Japanci, Nijemci i najveseliji Talijani. A nije bilo nimalo lagano, iako se spomenuta ruta ubraja u "ravničarske", međutim, bura i tramontana predstavljali su znatne probleme biciklistima. Ali se nisu predavali, čak ni nakon padova...

U skupini onih koji su pod sobom osjetili asfalt, nažalost, bio je i naš Kristijan Đurasek vlasnik crvene majice koji je pao na ulazu u Pakoštane, no ipak je prošao ciljnu ravninu. Odmah po završetku utrke Đurasek se uputio u zadarsku Opću bolnicu na pregled jer se sumnjalo na prijelom jednoga rebra.

Još je jedan sudionik utrke imao nezgodan pad, u zadarskoj Foši na podu je završio Saša Modolo, izgledalo je jako ružno, srećom, nakon pružene liječničke pomoći i on se provezao kroz cilj i zaradio ogroman pljesak.

Inače, cijelo vrijeme utrke, okupljeno mnoštvo netremice je gledalo u video zid kako bi pratili veliku bitku na dva kotača, kotrljanje kroz predivni Biograd na Moru, pa slikoviti Sveti Filip i Jakov, potom i lijepi Turanj... Osobito dojmljivo izgledao je ulazak u živopisni Sukošan, jer se u jednom trenutku stiglo u posve usku uličicu, pa je valjalo smanjiti brzinu... Oni najspretniji, pokazalo se kasnije, stekli su određenu vremensku prednost koju su nastojali održati do kraja, međutim, uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj su najbolje izglede ostvarili talijanski vozači...

Kako su se biciklisti približavali Zadru, bujalo je i uzbuđenje kod znatiželjne publike koja ovoga puta nije uzvikivala "igraj Zadre volim te", nego su mogli uživati u vrhunskoj vožnji europskih majstora ovoga sporta koji su zaradili veliki pljesak!

Nicola Ruffoni koji je za pola kotača pobjegao pratnji, uzdignutih ruku pozdravljao je publiku, potom je iza pozornice samo kratko prozborio...

- Užitak je voziti kroz Hrvatsku, još kad si pobjednik onda su vizure Zadra utoliko ljepše – kazao je talijanski biciklist koji se uputio na odmor prije četvrte etape, koja u petak u 13 sati starta u Crikvenici i vozi se do Umaga.

18. travanj 2024 21:58