StoryEditorOCM
KalelargaFOTO - DIRLJIV TRENUTAK ZA MLADOG ZADRANINA

Vice je otišao u Istanbul na prijateljevu oproštajnu utakmicu i obišao grob svog djeda Josipa, pomorca stradalog 1960. u tragediji broda "Petar Zoranić"

Piše P.O.
30. travnja 2017. - 13:44

U Istanbulu se od aktivnog igranja rukometa oprostio poznati zadarski rukometaš i bivši reprezentativac Ivan Ninčević. Karijeru ja završio trećom titulom turskog prvaka, a sve su to uživo gledali njegov brat Šime i petorica prijatelja koji su na Ivanov oproštaj potegli iz Zadra.

Osim što see veliki turski klub na dirljiv način oprostio od svog ponajboljeg igrača, boravak skupine mladih Zadrana imao je i još jednu zaista dirljivu epizodu. Osim Šime Ninčevića, u Istanbulu su bili i Jakov, Vice, Višić, Šokota i Ivan kojima će boravak u Istanbulu ostati u sjećanju ne samo zbog Ninčevićevog veličanstvenog oproštaja od rukometa, nego i zbog polaganja cvijeća na zajednički grob pomoraca koji su davne 1960. godine stradali u velikoj pomorskoj nesreći u kojoj je izgorio brod "Petar Zoranić" nekadašnjeg JTP-a, današnje Tankerske plovidbe.

Nakon što je odlučio putovati na Ninčevićev oproštaj, Vice Katačić je spomenuo Ivanu da je negdje u Istanbulu zajednička grobnica stradalih pomoraca i da je u njoj sahranjen i njegov djed. Ninčević se potom raspitao i od ljudi iz Bešiktaša saznao gdje se nalazi groblje, pa je Vice Katačić nakon 57 godina imao priliku položiti cvijeće na grob svog djeda Josipa (1928) koji je na "Zoraniću" stradao kao ložač.

Taj je dirljivi trenutak zabilježen i na fotografijama koje donosimo.
 

26. travanj 2024 10:44