StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: UNIŠTEN OPĆINSKI AUTO

Načelnik Prtenjača: Nepoznata osoba mi je ušla u dvorište kuće, automobil polila benzinom i zapalila ga!

Piše Ana Vučetić Škrbić
2. svibnja 2017. - 18:15
prtenjaca_auto3-020517.JPG

U mjestu Polača kraj Zadra, u noći s ponedjeljka na utorak izgorio je službeni automobil Viktora Prtenjače, načelnika općine. Požar na automobilu marke Škoda (Superb) ugasili su vatrogasci JVP Benkovac.

- Nekoliko minuta prije jednog sata u noći, nepoznata osoba mi je ušla u dvorište kuće, automobil polila benzinom i zapalila ga. Osobno to nisam vidio, ali mi je tako rekao jedan moj susjed koji je sve to vidio. Vozilo koje je u vlasništvu jedinice lokalne samouprave je potpuno izgorjelo, a požarom mi je zahvaćeno i osobno dostavno vozilo, ali na njemu nije počinjena neka velika šteta, rekao je načelnik Prtenjača koji smatra da je ovaj požar povezan s nadolazećim lokalnim izborima.

- Ne možemo dopustiti da se na ovakav način postavljaju norme ponašanja i nekakve "moralne vertikale". Moglo je biti puno više posljedica, a onaj koji je to napravio je svjestan svega toga, govori Prtenjača koji je uvjeren da postoji dovoljno elemenata kako bi policija efikasno i brzo obavila posao.

Nakon što je mjesto požara osigurano, policijski je očevid započeo u utorak ujutro i trajao do popodnevnih sati, a utvrđeno je da je požar namjerno izazvan. Protiv nepoznatog počinitelja, rekli su nam u PU Zadarskoj, Državnom će odvjetništvu biti upućena kaznena prijava zbog oštećivanja tuđe stvari.

26. travanj 2024 05:47