StoryEditorOCM
Kalelarga"PRVI SMO U HRVATSKOJ"

"Liburnija" predstavila pet novih Mercedesovih autobusa - udobniji su i štede goriva za 8 posto više od dosadašnjih!

Piše P.O.
5. svibnja 2017. - 15:30
novi_autobusi1-050517

Na parkiralištu kod zadarskog gradskog mosta, u petak je komunalni prijevoznik "Liburnija" predstavila pet potpuno novih niskopodnih autobusa koji će sljedećeih dana biti "bačeni u vatru" gradskog prijevoza. Radi se o Mercedosovim autobusima Citaro koje je "Liburnija" platila 9,5 milijuna kuna bez uključenog PDV-a.

-Ovo su autobusi najnovije generacije koji su udobniji, štedljiviji i ekološki prihvatljiviji od dosadašnjih. Njihovom nabavkom, uspjeli smo prosječnu starost našeg voznog parka svesti na 5,5 godina, a putnicima itekako povećati udobnost putovanja u gradskom prometu, rekao je direktor "Liburnije" Edvin Šimunov na predstavljanju Mercedesovih pojačanja i dodao da "Liburnija" obnovu svog voznog parka radi u ciklusima, svakih pet godina.

Voditelj Mercedesove prodaje Marko Vasić je naveo da se radi o autobusima s 220 KW i 300 konjskih snaga kod kojih je zabilježea ušteda goriva od osam posto.

-Prije nekoliko dana smo prvi u Hrvatskoj uveli pametne telefonske govornice, a danas u promet puštamo i najmodernije autobuse u Hrvatskoj, pa smo i tu korak ispred drugih gradova, rekao je gradonačelnik Božidar Kalmeta odajući priznanje "Liburniji" i njenom direktoru na vrhunskoj obnovi voznog parka.

Prva "probna vožnja" bila je namijenjena upravo gradonačelniku Kalmeti i njegovim suradnicima koji su bili na predstavljanju novih autobusa.

 

25. travanj 2024 03:20