StoryEditorOCM
KalelargaSUTRA SE OTVARA SPOMENIK POGINULIM BRANITELJIMA

U Jazinama će svečano biti otkrivena kocka!

Piše Zadarski.hr
10. svibnja 2017. - 13:40
kocka1.JPG

Zadar dobiva spomenik poginulim braniteljima – unatoč ranijim prijeporima oko izgleda u obliku kocke što je revoltiralo branitelje prije dvije godine, spomenik će biti otkriven u četvrtak u Jazinama. Spomenik u obliku kocke, rad Tomislava Ostoje, proglašeno je 2015. najboljim umjetničkim rješenjem. Poziv na svečanost otvorenja kocke – spomenika poginulim braniteljima, stigao je u srijedu iz zadarske gradske uprave.  

- S neizmjernom zahvalnošću prema žrtvi hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i u trajni spomen na njihovu pobjedu i obranu Republike Hrvatske, Grad Zadar u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata podiže spomenik poginulim braniteljima na zadarskom području. Spomenik predstavlja simbol žrtve i pobjede u Domovinskom ratu, simbolizira hrvatsku državu te ostaje trajni spomen na naše branitelje koji su svojim životima branili i obranili naš Zadar, našu Hrvatsku. Iznimna nam je čast pozvati Vas na prigodnu svečanost otkrivanja spomenika u četvrtak, 11. svibnja 2017. godine, na Trgu kneza Višeslava u Zadru, u 11 sati – stoji u pozivu iz Grada Zadra.

Poziv je uputio osobno gradonačelnik Božidar Kalmeta:

- Radujući se skorom susretu i zajedničkom odavanju počasti i poštovanja žrtvi poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, s izrazima osobitog poštovanja, gradonačelnik Božidar Kalmeta – stoji u pozivu i potpisu.

Kocka ima i natpis koji glasi: „Poginuli su za neovisnu Hrvatsku. Njihove duše bdiju nad njezinom slobodom.“

03. svibanj 2024 11:56