StoryEditorOCM
4 kantunaGRAD IM JE ODOBRIO KORIŠTENJE JAVNE POVRŠINE

Kamperi na Rivi imaju uredne dozvole, stiže ih još najmanje 20-ak!

Piše AVŠ, I.Ivanac
17. svibnja 2017. - 22:35

Bilo je to u srijedu ujutro, negdje oko 10 sati, kada se na zadarskoj rivi pojavio kamper čeških registracija i lagano uparkirao u debeli hlad crnika. Uskoro su iz njega izašli putnici, iznijeli stolić, sjedalice i mali bazenčić za djecu i pred zabezeknutim pogledima prolaznika uživali u svojoj oazi uz samo more na vjerojatno najelitnijoj poziciji u Zadru.

OTKII sve bi bilo krajnje simpatično da kampiranje i vožnja po zadarskoj Rivi nisu najstrožije zabranjeni zbog čega nije trebalo dugo da češki kamper postane hit dana na društvenim mrežama. More komentara, od onih "ovo su kraljevi parkinga" do "zovite policiju i komunalne redare" zapalili su internet do te mjere da se gradom pronio glas kako je "očito riječ o nekom predizbornom performansu" jer je budući izgled zadarske rive pitanje oko kojega se i sama struka lomi već godinama. Bila je policija, bili su i komunalni redari, no, čovjek iz kampera pokazao je urednu dozvolu za svoj boravak na rivi od srijede pa sve do 29. svibnja!

Evo u čemu je stvar: na zadarskoj rivi od 19. do 21. svibnja vozi se UIM Aquabike Grand Prix of Croatia, jet ski natjecanje kojemu je ove godine domaćin Grad Zadar. Organizator natjecanja Davor Hundić potpisao je s Gradom ugovor o korištenju javne površine (zadarske rive) od 13. do 29. svibnja, jednako kao što je Hrvatski jet ski savez, čiji je Hundić predsjednik, dobio koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti za području pomorskog dobra od 18. do 21.5, kada će se voziti utrka. Uzrujani Hundić nam je jučer pokazao sve papire i ugovore sklopljene s Gradom uz objašnjenje kako "zločestim ljudima i njihovim komentarima" nema mjesta.

- Sve imamo pokriveno papirima, i za ovaj i za sljedeći vikend. Mi smo ovdje došli jer smo bili pozvani da utrku prebacimo iz Poreča u Zadar, ali od naših prvih razgovora puno toga se promijenilo. Zašto medijske aktivnosti nisu pratile ono što radimo, ne znam. Presica koja najavljuje utrku bit će tek u četvrtak, a natjecatelji u kamperima su počeli stizati već u srijedu. Zašto su oni stavili bazen ispred kampera ne znam, jedino kao što će neki drugi vozač sutra staviti sušiti svoje hlače- kazao nam je Hundić.

I sad povratak na početak: češki kampist koji je uzbunio duhove zapravo je jedan od natjecatelja na ovoj utrci, a uz njegov kamper, na rivi će se u narednih dan-dva pojaviti još najmanje 20 njegovih kolega natjecatelja, također u svojim kamperima.

Bit će tamo i fun kutak, food i refresh korner, ukratko, Obala kralja Petra Krešimira IV bit će u službi jet ski natjecanja.

Kako će većina ovih natjecatelja voziti i Alpe adria Jet ski tour koji se, također u Zadru, vozi od 26. do 28. svibnja, odnosno idući vikend, sasvim je izvjesno da ćemo kampere na rivi viđati još neko vrijeme..

24. travanj 2024 12:22