StoryEditorOCM
Kalelarga"POPUŠIO" PRESUDU

Turanjac prodavao ukradene cigarete, pa osuđen na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora

Piše B.S.
23. svibnja 2017. - 21:35
zadar_zabrana_pusenja-06050

Zbog preprodaje ukradenih cigareta, 46-godišnji P.M. iz Turnja na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od godinu dana.

Turanjac je osuđen za kazneno djelo protiv imovine – prikrivanjem nakon što je sredinom veljače 2013. godine u lokalnom caffe baru od nepoznate osobe preuzeo 300 kutija raznih vrsta cigareta, koje je u idućih 15 dana prodavao za iznos od 15 kuna po kutiji. Teretio se da je iznos od 3.600,00 kuna zarađen od prodaje cigareta predao je toj nepoznatoj osobi, dok je za sebe zadržao 900 kuna, iako je s obzirom na nisku prodajnu cijenu, mjesto, količinu i namjenu robe bilo očigledno da se ta nepoznata osoba pribavila krađom.

Na sudu je priznao da je preuzeo i prodao 300 cigareta raznih marki i to za novčani iznos koji se navodi u optužnici, te je zaradio nešto sitno novca. Posvjedočio je i da mu osoba od koje je preuzimao cigareta nije rekla odakle su, niti je on to pitao, te da je tek u policiji saznao da su ukradene u trgovini u Turnju.

Naveo je i kako je ta osoba cigareta donosila u zatvorenoj torbi, te da bi ih on preuzimao u kafiću ili na rivi. Cigarete je prodavao po 15 kuna, od čega je pet kuna išlo njemu a deset kuna toj osobi. Naglasio je da mu je žao zbog svega što se dogodilo, no da ne želi reći ime osobe jer bi mogao imati problema, te da mu je bolje "biti u miru". Toj osobi je, kako je rekao, dao iznos od 3.600,00 kuna, koji je dobio prodajom cigareta, a za sebe je zadržao iznos od 900,00 kuna.

24. travanj 2024 12:42