StoryEditorOCM
Zadar plusAKCIJA UDRUGE PORAT NA BILOM BRIGU

Narkomanske šprice pronašli u predvorjima zgrada

Piše Tea Stipanović i Ruža Ljubičić
25. svibnja 2017. - 00:00
slija1

Aktivisti udruge Porat, u sklopu obilježavanja "Dana otvorenih vrata udruga" i "Akcije Hrvatska volontira", cijelo su jutro u srijedu čistili narkomanske šprice i ostali infektivni otpad na području gradskog predjela Bili Brig.

Akcija je krenula od Osnovne škole Zadarski otoci te se nastavila u obližnjim parkovima i zgradama. U prikupljanju su sudjelovali predsjednik Udruge Siniša Kabić Peters, zaposlenici i članovi Udruge te volonteri. Na terenu je pronađeno desetak narkomanskih šprica, no sretna je okolnost da niti jedna nije pronađena u okolici škole već samo u predvorjima zgrada i garažama. Nakon što je prikupljen, infektivni otpad će se proslijediti Zavodu za javno zdravstvo koji će nastaviti s daljnjim zbrinjavanjem i uništavanjem.

- Ovo je već dvadeseta akcija ovakog tipa u proteklih šest mjeseci. Drago nam je što se građani i naši članovi redovito odazivaju i pomažu rad naše Udruge te samim time i održavaju čistoću grada- naglasila je Anita Žilić Tikulin, zaposlenica udruge Porat.

Udruga Porat broji pedesetak članova s područja Zadarske županije koji pomažu liječenim ovisnicima kod resocijalizacije, obrazovanja i zapošljavanja, ukratko, u povratku svakodnevnom životu i obavezama nakon liječenja.

Ono što mi kao obični građani možemo učiniti jest pomoći skidanju stigmi s liječenih ovisnika, prihvatiti ih u društvu kao ravnopravne članove i pomoći im vratiti život na pravi put- istaknula je volonterka Ivana Lemezina.


 

25. travanj 2024 16:05