StoryEditorOCM
KalelargaZBOG LISTIĆA VIŠKA PONIŠTENI IZBORI

Bubnjar je u Prkosu bio bolji, može li Škara u nedjelju nadoknaditi minus u Škabrnji?

Piše P.O.
5. lipnja 2017. - 13:15
IMG_4143

Sljedeće nedjelje birači Škabrnje će i po treći put izaći na izbore i donijeti konačnu odluku o tome hoće li načelnik Općine biti Nediljko Bubnjar (HDZ) ili Ivan Škara, kandidat Nezavisne liste Moja Škabrnja. Na biračkom mjestu u OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji pronađen je jedan listić viška zbog čega su izbori na tom biračkom mjestu poništeni, a birački odbor raspušten, potvrdio nam je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Darko Vidaković.

U Prkosu, na drugom biračkom mjestu, izbori su uredno provedeni i tamo je Bubnjar dobio 76,64 posto glasova, dok je Škari pripalo 21,96 posto glasova. U Prkosu je od 294 birača na izbore izašlo njih 214, od čega je 211 listića bilo važeće, a Nediljko Bubnjar je dobio 164, a Ivan Škara 47 glasova. Međutim, konačna odluka o izboru načelnika past će u nedjelju u Škabrnji gdje je ukupni broj birača neusporedivo veći, jer je na području cijele Općine evidentirano 1.516 birača, što znači da će u nedjelju na izbore u Škabrnji izaći 1.222 birača.

Mada su izbori u Škabrnji poništeni, u izbornom stožeru Ivana Škare tvrde da su u općinskom središtu zabilježili prednost u odnosu na Bubnjara od 60-ak glasova, ali će tek nedjeljni izbori pokazati je li moguće nadoknaditi zaostatak iz Prkosa.

-Imamo priliku, pred nama je još jedan tjedan kampanje, zaključuje Škara.


 

19. travanj 2024 00:35