StoryEditorOCM
KalelargaONEČIŠĆENJE MORA

Na površini mora na Kolovarama crna mrlja od 100 metara, sadržavala je veće količine čađe i masnoće!

Piše M.K.
6. lipnja 2017. - 11:34
fontana_radovi7-130417

Jučer je oko 10:16 sati primljena dojava o onečišćenju mora kod plaže „Kolovare“ u Zadru - javio je Županijski centar 112.

Na površini pluta masna mrlja neutvrđenog sastava i porijekla veličine od 70 do 80 metara. Nakon izvida od strane Lučke kapetanije Zadar, angažirana je ovlaštena tvrtka koja je završila sa saniranjem onečišćenja u 14:10 sati.

O događaju je obaviještena i vodopravna inspekcija.

Jučer ujutro u 10.30 sati i službenici MRCC Rijeka posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar zaprimili su dojavu o većem onečišćenju mora na poziciji ispred gradske plaže Kolovare, u Zadru, o čemu su obavijestili nadležnu Lučku kapetaniju Zadar.

Slijedom zaprimljene dojave službenici zadarske Kapetanije izašli su u očevid na poziciju onečišćenja mora koje se površinski u obliku masne mrlje, promjera oko 100 metara prostiralo na području gradske plaže Kolovare. Onačišćenje osim površinki nije zahvatilo i obalni okoliš te je iz LK Zadar angažirana tvrtka specijalizirana za uklanjanje i sanaciju onečišćenja na moru, čiji djelatnici su onečišćenje mora u potpunosti sanirali do 14 sati. Očevidom za sada nije utvrđen izvor onečišćenja, koje je po sastavu sadržavalo veće količine čađe i masnoće te je bilo crne boje.

19. travanj 2024 20:22