StoryEditorOCM
KalelargaNOVO: NAKON ŠTO SE OTROVALI KLOROM IZ BAZENA NA ISTU

Djeca su u redu, ali zadržana na promatranju u bolnici

Piše I. Ivanac
19. lipnja 2017. - 22:20
bazen

U nedjelju oko 13 sati brodom Lučke kapetanije sa otoka Ista za Zadar hitno je prevezeno dvoje maloljetnih hrvatskih državljana zbog otrovanja klorom iz bazenske vode. Službenici Lučke kapetanije Zadar obavili su medicinski transport djece stare četiri i šest godina u zadarsku Opću bolnicu.

- Zahtjev za hitan transport uputio je dežurni liječnik, a kao razlog naveo je narušeno zdravstveno stanje dvoje djece koja su se netom prije nagutala vode u bazenu, kazao je David Radas iz kabineta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dodajući kako su mali pacijenti u zadarskoj luci predani djelatnicima Hitne medicinske pomoći HMP Zadar u daljnje medicinsko postupanje.

- Djeca su dovedena u bolnicu zbog sumnje na otrovanje klorom. Sada su u redu, ali su zadržani na promatranju, rekao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar.

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobila s otoka Ista incident se dogodio u dvorištu privatne kuće gdje su se djeca iz Zadra kupala u bazenu. Tijekom igre djeca su se napila vode koja je u sebi sadržavala određenu koncentraciju klora dovoljnu da kod njih izazove mučninu.

Naime, nakon što su progutali nekoliko gutljaja bazenske vode djeca su počela povraćati. U tom trenutku na Istu se nije nalazio doktor pa su roditelji oko 10.50 sati zatražili pomoć Opće bolnice Zadar.

 

19. travanj 2024 01:36