StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJSKA STATISTIKA SVE BUJNIJA

Sezona je počela - s turistima se na obalu spustili i provalnici i džepari

Piše Zadarski.hr
26. lipnja 2017. - 11:31
krim

Posljednjih 15-ak dana evidencija zadarskih policajaca, makar kada su provale i krađe u pitanju, sve je deblja: očito su se na obalu s turističkom sezonom, spustili i "sezonski lopovi" iz unutrašnjosti. Vidljivo je to ne samo po broju zlodjela, već i po načinu na koji lopovi operiraju. Sve je više "ušuljavanja" i provala u kuće, vikendice, apartmane, na meti su i automobili i kamperi, pogotovo na odmorištima na auto putu.

Evo što su krali ovog vikenda.

Policijski službenici s Paga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je potkraj svibnja u Pagu, iz sobe koju koristi 68-godišnjakinja otuđio 20-ak tisuća kuna.

Tijekom proteklog vikenda, u Viru, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva te otuđio cigarete i slatkiše vrijedne nekoliko tisuća kuna.

Na Benkovačkoj cesti u Zadru, provaljeno je u rashladnu vitrinu pored kioska u vlasništvu trgovačkog društva, ukradeni su alkoholno piće i sokovi ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

U ulicama Franje Petrića i Bregdetti u Zadru te u Biogradu provaljeno je u kuće u vlasništvu tri osobe, a ukradeni su novac i zlatninue ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

U Fausta Vrančića i Biskupa Jurja Dobrile u Zadru, provaljeno je u stanove u vlasništvu 44-godišnjaka i 54-godišnjakinje kojima su nestali novac i zlatnina ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

Jučer, na odmorištu autoceste A-1, nepoznati je počinitelj provalio u kamp prikolicu u vlasništvu češke državljanke te otuđio nekoliko tisuća kuna, a u Bibinjama je provaljeno u apartman koji koristi njemačka državljanka kojoj je ukraden sef s dokumentima.

Tijekom proteklog vikenda, na više lokacija u Zadru, ukradeno je osam novčanika i torbica u vlasništvu više vlasnika ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

U petak, u Turnju, nepoznati je počinitelj iz apartmana koji koristi 36-godišnjak otuđio mobitel, tablet i nekoliko tisuća kuna. U Ulici Nikole Božidarevića i u Rivanjskom prilazu u Zadru te u Sutomišćici iz kuća u vlasništvu 59-godišnjakinje, 63-godišnjakinje i 83-godišnjakinje otuđieno je nekoliko tisuća kuna.

U subotu, na odmorištu na autocesti A-1, nepoznati je počinitelj iz kampera u vlasništvu austrijskog državljanina otuđili nekoliko tisuća kuna i nakit.

U subotu, ispred trgovačkog centra u Ulici blajburških žrtava u Zadru nepoznati je počinitelj otuđio bicikl u vlasništvu 27-godišnjakinje vrijedan nekoliko tisuća kuna. Jednak iznos nestao je na Viru iz automobila u vlasništvu 66-godišnjaka otuđio nekoliko tisuća kuna.


 

26. travanj 2024 01:46