StoryEditorOCM
KalelargaNEKE DIJELOVE HRVATSKE I DANAS ĆE ZAHVATITI NEVRIJEME PRAĆENO JAKOM KIŠOM I TUČOM

Provjerite kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Piše Zadarski.hr
30. lipnja 2017. - 11:44
nevrijeme

Na sjevernom Jadranu i u gorju, posebice u Gorskome kotaru, oblaka će biti najviše, a na kišu se može mjestimice računati već u prvome dijelu dana. No glavnina se predviđa prema kraju dana kada je ponegdje moguća veća količina oborina, te izraženija nevremena s tučom. Puhat će jugozapadni i južni vjetar, a poslijepodne će ponegdje okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak, uglavnom podno Velebita te na sjeveru Dalmacije, javlja HRT.

Na ostalome dijelu srednjeg Jadrana bit će juga uz malo, na otvorenome umjereno valovito . I tu će se postupno naoblačiti sredinom dana uz mjestimične pljuskove pa i neverine, uglavnom poslijepodne i navečer. Najviša temperatura očekuje se 30 stupnjeva.

Na krajnjem jugu će veći dio dana još jugo, većinom na otvorenome i jako. Dan će ondje proteći uz dosta sunca i manju mogućnost za kišu i grmljavinu nego drugdje na Jadranu. 

U istočnoj Hrvatskoj uglavnom uz porast naoblake sa zapada u drugome dijelu dana. Pritom će rasti i za mjestimičnu kišu koja se glavninom očekuje u noći na subotu. Puhat će jugozapadni i zapadni vjetar, a najviša će temperatura biti između 29 i 33 stupnja. 

U zapadnijim će područjima ona biti malo niža - od 26 do 30. Pritom će se uz jugozapadni vjetar ondje naoblačiti ranije nego na istoku, a i pljuskovi i grmljavina izgledniji su ranije, moguće već kasno poslijepodne, a osobito navečer i u noći. 

Vikend će početi oblacima i povremenom kišom koja bi u većini područja unutrašnjosti trebala prestati do sredine dana. Potom poslijepodne sunčanije, slično kao i u nedjelju kada se ipak ne mogu isključiti mjestimični pljuskovi uz povremeno umjeren sjeverni vjetar. Njega će biti i početkom tjedna kada je vjerojatnost za kišu manja. 

I na Jadranu će subota biti promjenljiva s mjestimičnom kišom i grmljavinom pa i neverinima, posebice u noći i prijepodne. Od nedjelje će za pokoji pljusak postojati većinom samo na sjevernom dijelu. Jugozapadnjak će okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a potkraj nedjelje zapuhat će bura koja će jačati početkom tjedna, posebice na sjevernom dijelu.

18. travanj 2024 23:31