StoryEditorOCM
KalelargaTKO ĆE BITI NOVI DIREKTOR ZRAČNE LUKE ZADAR

Na natječaj stiglo pet prijava, tri sa samog aerodroma!

Piše AVŠ
6. srpnja 2017. - 23:20
ZRACNA_LUKA_ZADAR-060708

Do zadnjeg dana natječaja, koji je bio otvoren 15 dana, za mjesto direktora Zračne luke Zadar stiglo je ukupno pet prijava. Kako neslužbeno doznajemo, budući da cijelu proceduru oko natječaja vodi Ministarstvo državne imovine u Zagrebu, među tih pet, tri su stigle "iznutra", sa samog aerodroma.

Među njima je i prijava sadašnje direktorice Irene Ćosić koja je jedina javno potvrdila kako će se ponovno kandididirati za to radno mjesto. Čije su druge dvije prijave još se nagađa, međutim, u zadarskim kuloarima već se duže od mjesec dana spominje nekoliko istih imena: od bivšeg župana Stipe Zrilića i gradskog pročelnika Darka Kasapa preko Josipa Klišmanića, direktora podružnice FINE u Zadru, do direktora Zadarskog lista Nevena Klarina.

Tko od njih su zaista kandidati za prvog čovjeka Zračne luke Zadar znat će se nakon službenog zaključenja natječaja kada sve kandidate čeka razgovor u Ministarstvu državne imovine gdje će jedan od članova u komisiji za izbor biti iz Ministarstva prometa.

U uvjetima za novog direktora traži se diploma pravne, ekonomske, prometne ili tehničke struke uz najmanje deset godina radnog iskustva u struci, od kojih je najmanje pet godina na rukovodećim položajima. Također, traži se znanje engleskog jezika potvrda o nekažnjavanju i provođenju istrage.

Međutim, za razliku od ostala tri aerodroma koji su isto vrijeme kad i zadarski oglasili natječaj za čelnu osobu, Zračna luka Zadar jedina od novog direktora ne traži da ima pet godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti.

Taj presedan dogodio se na skupštini prije tri mjeseca kada su predstavnici lokalnih suvlasnika, sada već bivši zadarski župan Stipe Zrilić, Krešimir Karamarko u ime Grada Zadra te Ivica Šarić, načelnik Općine Zemunik Donji tražili da novi direktor može biti osobabez ijednog dana iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti uz objašnjenje kako "aerodrom nije zračna nego zemaljska djelatnost zbog čega poznavanje zrakoplovne djelatnosti nije nužno".

20. travanj 2024 09:09