StoryEditorOCM
KalelargaKAKO IZ DIKLA, KOŽINA I PETRČANA STIĆI DO ZADRA

Pacijente u bolnicu vozimo gliserom - hoćemo li srušiti kuće i proširiti cestu ili nasipati more

Piše P.O.
1. kolovoza 2017. - 15:30
diklo_uredjenje4-150213

Na aktualnom satu Gradskog vijeća vijećnici su postavili cijeli niz pitanja o "komunalnom životu i smrti" Zadra.

-Kada će križanje kod Žmirića biti protočno. Jer je ujutro i predvečer gotovo nemoguće ući u grad, a kolone se stvore od "Vere" do semafora, pa i dalje. Osnovana je bojazan kuda bi i kako u Kožino i Petrčane stiglo vozilo za nekakve hitne intervencije, jer it tih mjesta nema brzog dolaska u Zadar, a to nekome može biti pitanje života ili smrti, rekla je Elvira Sterle (HDZ) skrećući pažnju na odrone obale u Diklu i Kožinu.

Po tko zna koji put, pročelnik Darko Kasap je odgovorio da je križanje na Žmirićima u nadležnosti Hrvatskih cesta u dogovoru s kojima se radi projektna dokumentacija. IZ HC-a imamo čvrto obećanje da će do rekonstrukcije doći sljedeće godine, rekao je Kasap dodajući da će podlokana riva biti sanirana u sklopu projekta izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže.

-Diklo je od lipnja do rujna prometno odsječeno od Zadra. Hoćemo li izdvojiti milijardu kuna za kupnju i rušenje kuća iz prvog reda do mora radi proširenja ceste ili ćemo nasipati more, jer ima slučajeva da hitne pacijente do bolnice prevozimo gliserom, naveo je Bruno Milin (HDZ).

Gradonačelnik Branko Dukić je priznao da je u Diklu "dosta teška situacija", ali je "nasipanje obale skupo" i moguće jedino s državnim sredstvima, a razmotrit će se i reorganizacija postojećeg prometnog sustava.

23. travanj 2024 09:01