StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI BEDEMI:

UNESCO-ova plaketa stiže tek u rujnu?

Piše P.O.
1. kolovoza 2017. - 22:47
bedemi

Zadarski bedemi su u Krakovu 9. srpnja uvršteni na popis zaštićene svjetske kulturne baštine. Čim je svečana procedura završena, zadarski gradonačelnik Branko Dukić izjavio je kako će Zadar znati proslaviti ovaj veliki uspjeh.

- Bila je čast biti ovdje i predstavljati naš grad. Svi smo vrlo uzbuđeni jer Zadar je napokon uspio doći na listu UNESCO-a. Ne mogu vam ni opisati koliko sam na to ponosan kao gradonačelnik, ali i zbog svih gradonačelnika prije mene koji su ovome pridonijeli. Naša nominacija je izglasana, a UNESCO-ova plaketa bit će nam uručena kasnije. Kada ona dođe u Hrvatsku, odnosno u Zadar, to ćemo dostojno i obilježiti - izjavio je tada Dukić.

Kada će plaketa stići i kada će Zadar i kako proslaviti uvrštenje na UNESCO-ovu listu?

Iz gradske uprave pojašnjavaju da će početkom kolovoza doći do sastanka predstavnika Grada i Ministarstva kulture preko kojega ide sva komunikacija s UNESCO-om. Na sastanku s predstavnicima Ministarstva kulture će tek biti otvoreni razgovori oko već postojećih ideja o obilježavanju i proslavi uvrštenja na UNESCO-ovu listu, ali će svi detalji i točan datum biti poznati tek u rujnu kada se očekuju intenzivniji dogovori između Ministarstva kulture i UNESCO-a.

18. travanj 2024 18:04