StoryEditorOCM
KalelargaNESREĆA NA MORU

Dvoje ozljeđenih u sudaru jet ski-a - 21-godišnjaku slomljena zdjelična kost, 18-godišnjaku noga

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2017. - 15:21
jetski

Službenici MRCC Rijeka jučer, 7. kolovoza u 12.45 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Šibenik, zaprimili su dojavu o težoj pomorskoj nesreći sa dvije ozlijeđene osobe nedaleko Tribunja, o čemu su obavijestili Lučku kapetaniju Šibenik i Hitnu medicinsku pomoć Šibenik čiji djelatnici su ukrcani na brodicu šibenske Kapetanije i prevezeni do pozicije nesreće, 500 metara od glavnog lukobrana u Tribunju, kamo su pristigli u 13.25 sati.

Dvojicu ozlijeđenih, A.P. (rođen 1996. godine) sa slomljenom zdjeličnom kosti i L.T. (rođen 1999. godine) sa lomom noge, obojica njemački državljani, djelatnici HMP Šibenik pripremili su za transport u šibensku Opću bolnicu, kamo su zaprimljeni izvan životne opasnosti u daljnje medicinsko postupanje.

Očevidom na poziciji nesreće službenici Lučke kapetanije Šibenik utvrdili su da se sudar dva jet - ski plovila dogodio oko 12.40 sati. Provjerom pripadajuće dokumentacije utvrđeno je da su oba plovila hrvatske zastave, jedno je u vlasništvu privatne osobe iz Krapine, dok je drugo plovilo u vlasništvu pravne osobe iz Zaboka. Daljnjim očevidnim radnjama Lučka kapetanija Šibenik utvrdit će uzrok ove pomorske nesreće, kao i odgovornosti uključenih sudionika. Oštećena plovila ukolonjena su, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

 

20. travanj 2024 05:34