StoryEditorOCM
KalelargaINTERNA KADROVSKA ROŠADA U POLICIJI NAKON ODLASKA KUKURIKU KOALICIJE

Za načelnika zadarske policije javilo se deset kandidata

Piše B.S.
9. kolovoza 2017. - 22:05
3_polic

Nakon što je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srpnju raspisao interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika - dva zamjenika i tri pomoćnika ravnatelja policije, te načelnike čak 18 policijskih uprava, za mjesto prvog čovjeka zadarske policije, zasad se, prema neslužbenim informacijama prijavilo deset kandidata. Osim aktulnog načelnika Nevena Paškalina, za to su se mjesto natjecala dvojica bivših načelnika Policijske uprave zadarske Anton Dražina i Darko Car, a javili su se i Ivan Gambiraža, Senka Krstić, Ivan Kardum, Tomislav Ivandić, Niko Šindija, Josip Čelić, te Mario Viduka.

Paškalin je načelnikom Policijske uprave zadarske imenovan u rujnu 2012. godine sa mjesta policijskog službenika Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zadarske. Aktualni zadarski načelnik diplomirani je kriminalist koji je policijsku karijeru započeo 1983. tijekom koje je obnašao brojne dužnosti od pomoćnika načelnika policijske postaje do voditelja Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa. Prije njega je zadarsku policiju vodio Darko Car kojeg je na to mjesto postavio bivši MUP-ov ministar Tomislav Karamarko.

Car je u Zadar došao s mjesta načelnika postaje aerodromske policije Pleso i bivšeg načelnika PU krapinsko-zagorske. Još 2000. godine s mjesta načelnika PU krapinsko-zagorske smijenio ga je tadašnji ministar unutarnjih poslova Šime Lučin obrazlažući to željom za energičnijim radom na rješavanju gospodarskog kriminala. Prije njih na čelu zadarske policije bio je Anton Dražina, koji je na to mjesto došao kao djelatnik Zapovjedništva specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova RH. Njega je, na prijedlog ravnatelja policije Ivice Franića, imenovao ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić. Po zanimanju je diplomirani kriminalist, a službenik je u Specijalnoj policiji od 1991. godine. Od 1997. do 2000. godine bio je Zapovjednik Specijalne jedinice policije PU zadarske.


Od 2010.godine obnaša mjesto zapovjednika splitske Specijalne jedinice policije. Ivan Gambiraža je bio dugogodišnji zamjenik najprije Dražine, a onda i Sokolara. Ive Kardum je poznat kao dugogodišnji voditelj Odsjeka za terorizam i ratni zločin PU zadarske. Senka Krstić je voditeljica službe za granicu, Tomislav Ivandić načelnik PP Donji Srb, a Niko Šindija načelnik Odjela policije. Josip Ćelić je bivši načelnik PU karlovačke, a prije toga je bio zapovjednika ATJ Lučko.


Razgovor s kandidatima obavit će u četvrtak, 17. kolovoza, u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu koji udovoljavaju uvjetima iz internog oglasa. Povjerenstvo će održati razgovor s kandidatima koji su zadovoljili na testiranju. Povjerenstvo kroz razgovor s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad, te stečeno radno iskustvo u struci i rezultate ostvarene u njihovom dosadašnjem radu. Rezultati razgovora boduju se na isti način kao i testiranje, tj. svakom pojedinom kandidatu se dodjeljuje određeni broj bodova od 0 do 10. Smatra se da su kandidati zadovoljili na razgovoru ako su dobili najmanje pet bodova.

22. travanj 2024 19:40