StoryEditorOCM
KalelargaOSVJEŽILO JE ALI NAS OČEKUJE PAKLENI DAN U PROMETU

Kolone se već stvaraju od Zagreba

Piše Zadarski.hr
12. kolovoza 2017. - 10:25
lucko_kolone4-020716

Lako se može predvijdjeti da će današnji dan, što se cestovnog prometa tiče, biti jedan od najtežih ovoga ljeta. Ovo je vikend prve velike smjene gostiju, već se od jutros stvaraju kolone na auto cesti, ponegdje u Hrvatskoj kiši pa su kolnici mokri, na nekim djelovima pod Velebitom bua već stvara probleme, a do večeri se najavljuje njezine jačanje.

Osim svega, naučili smo da za oblačnog dana mnoštvo turista iz okolice krene u obilazak Zadra, pa će dugo očekivano zahlađenje najvjerovatnije donijeti veliku gradsku gužvu.

Preporuka je: ne putujte osim u slučaju nužde, radije pješačite po gradu nego koristite vozila, naoružajte se strpljenjem ako morate van iz kuće, svakako izbjegavajte raskrižje u Žmirićima i uživajte u nešto nižim temperaturama od onih kojima smo već dugo izloženi.

Evo kako glasi najsvježije upozorenje iz HAK-a, objavljeno nešto iza osam sati:

'Zbog prometne nesreće u tunelu Brezovica na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zatvorena je za sav promet dionica između čvorova Đurmanec i Krapina u smjeru Zagreba. Obilazno se vozi državnom cestom DC1 kroz Krapinu.

Vrlo je gust promet u smjeru mora na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, osobito na dionicama Lučko -Bosiljevo, Sveti Rok- Posedarje, a vozi se u kolonama uz zastoje.

KOLONE SU:

 

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT- PLOČE

pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 1 km, a iz smjera Buzina oko 6 km;

pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 2 km.

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE

na naplati Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 

Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna motorna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju iznad 7,5 t bit će:
• subota, 12. kolovoza od 04 do 14 sati;
• nedjelja, 13. kolovoza od 12 do 23 sata; 
• ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i 
• utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.
Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).

 

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29, na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec

DC502 Smilčić-Pridraga

ŽC5042 Višnjan-Tićan.'

26. travanj 2024 18:39