StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: PET SHOP BOYSI U ZADRU

Organizator tvrdi da je bilo 4000 ljudi, a na slikama se vide poluprazne Jazine...

13. kolovoza 2017. - 16:42
pet_shop8-120817

Pet Shop Boysi nastupili su sinoć na Jazine open airu u sklopu turneje Super Tour i oduševili zadarsku publiku i brojne goste svih generacija, posebice onih koji su uz PSB i odrastali. Iako su nam iz organizacije koncerta rekli da je u Jazinama sinoć bilo oko 4000 posjetitelja, na našim se fotografijama vidi da su Jazine bile poluprazne, pogotovo u onosu na neke prijašnje koncerte, poput Manu Chao, i da su mogle primiti još koju tisuću gledatelja, odnosno da je koncert u tom smislio bio ispod očekivanja.

U sat i 45 minuta svirke čulo se preko 20 pjesama - megahitovi poput It's A Sin, West End Girls, Domino Dancing, Always On My Mind, Left To My Own Devices te uspješnice sa novog albuma Inner Sanctum, Winner, Love Is A Bourgeois Construct, Vocal, The Pop Kids.

Da ovaj dugovječni duo sa objavljenih 13 studijskih albuma, koji čine Neil Tennant i Chris Lowe, mnogo pažnje posvećuje svakom svom scenskom nastupu, dokazuje i zadarski show. Uz pomoć lucidnih kostima sa kacigama u obliku disco kugle, svijetlećih jakni, lasera, spektakularnih projekcije i plesnih elektro hitova Jazine su pretvorili u disco na otvorenom.

Glazbeni sladokusci uživali su u glasu Neila Tennanta koji nakon 35 godina karijere zvuči besprijekorno, poletno i mladenački. Posebnost je i ta što je uz poznati duo nastupio i tročlani band, a rijetko ih možemo vidjeti u punom sastavu. Njihov premijerni nastup u Dalmaciji zasigurno će biti zapamćen kao spektakl u kojem su objedinili visoku i klupsku kulturu, kazalište, film, satiru i već spomenute lasere koji su pratili elektro ritmove.

Bio je to i najiščekivaniji događaj ovoga ljeta, a vjerojatno i najveći koncert u Zadru u ovoj godini.

19. travanj 2024 20:29