StoryEditorOCM
KalelargaLOKALIZIRAN VELIKI POŽAR KOD OBROVCA

Obranjene kuće, gasitelje očekuje teška noć

Piše I. Ivanac / PSD
14. kolovoza 2017. - 22:25
kanader

20:30

Lokaliziran je veliki požar koji se danas prijepodne počeo širiti u Zatonu Obrovačkom, javlja HRT. Najteže je bilo u selu Modrići gdje su bile ugrožene kuće, a stanovnici su preventivno napustili svoje domove. Požar koji je planuo na Velebitu, u minskom području, nošen vjetrom stigao je do kuća vrlo brzo.

I dalje je cijeli kraj bez struje pa se gasi ručno jer pumpe za vodu ne rade.

"Branili smo doslovno kuću po kuću i nijedan objekt nije stradao, jedan se vatrogasac nagutao dima i sada je dobro", kazao je Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik.

Požar gase sve raspoložive snage DVD-a Gračac, Benkovac, Obrovac i Jesenice uz poptoru kanadera. Gašenje otežava jaka bura. Šoša je kazao kako vatrogasce čeka teška noć.

17:50

Četiri kanadera i tri air tractora gase požar na području Obrovca u kojem je prema procjenama izgorjelo nekoliko desetaka hektara šume i makije. Požar je izbio u subotu oko 14 sati nakon udara groma, te se nošen burom tijekom jučerašnjeg dana proširio od Sv. Roka do mjesta Modrić.

- Dobar dio zahvaćene površine gori na području koje je u potpunosti neprohodno i minirano, zbog toga su se tijekom dana mogle čuti i eksplozije zaostalih mina. Vatra se proširila i na 10–15 zaseoka Zadarske županije, ali sve su kuće uspješno obranjene i požar je stavljen pod kontrolu, rekao je zapovjednik Zadarske javne vatrogasne postrojbe Željko Šoša dodajući kako je jedan vatrogasac zatražio hitnu medicinsku pomoć jer se nagutao previše dima. Požar uz kanadere i air tractore gasi 35 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila.

25. travanj 2024 04:26