StoryEditorOCM
KalelargaISPRED MAŠKOVIĆA HANA VEČERAS SU ISUKANE SABLJE

Počeli Dani vitezova vranskih, tri dana prepuna atraktivnih događaja!

Piše Iva Ivanac, Ana Franić
18. kolovoza 2017. - 22:30
vitezovi_vranski2-190816

Spektakularnom viteškom bitkom ispred Maškovića hana u petak je u Vrani započela manifestacija "Dani vitezova vranskih". Trodnevni povijesno scenski spektakl, najveći na Jadranu, organiziraju Udruga vitezova vranskih u suradnji s Općinom Pakoštane i TZO Pakoštane, a na njoj sudjeluje preko 400 kositmiranih članova 14 viteških društava iz Hrvatske, dva viteška društva iz Slovačke te po jedno iz Mađarske, Slovenije i BiH.

Manifestacija je tradicionalno počela u kasnim poslijepodnevnim satima inscenacijom srednjovjekovne bitke za Vranu ispred Maškovićevog hana koji je prošlog mjeseca svečano otvorio premijer Andrej Plenković. Maškovića han, najveći spomenik turske arhitekture u zapadnoj Europi, obnovljen je i preuređen u baštinski hotel, a za potrebe povijesne bitke poslužio je kao drevna utvrda ispred koje će se sve do nedjelje navečer odvijati srednjovjekovne viteške borbe, konjaničke predstave, natjecanja streličara i mačevaoca, demonstrirati sokolarske i žonglerske vještine, predstavit će se srednjovjekovna kuhinja, obrti, radionice i škola glagoljice, a pripremljena je i posebna zabava u orijentalnom stilu.

Poseban atraktivan dio programa predstavlja ponuda restorana Maškovića hana u kojoj je zadarski kuhar Renato Kraljev pripremio brojna jela inspirirana orijentalnom kuhinjom.

Manifestacija završava u nedjelju u 21 sat atraktivnom noćnom bitkom na moru u Pakoštanima.

25. travanj 2024 17:00