StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: POŽAR PREBACIO IZ OSTROVICE

Mještani evakuirani iz Pavića, u zadnji tren spašeni iz ognja!

22. kolovoza 2017. - 22:35
pozar_bribir5-220817

Zbog požara koji je u utorak buknuo kod Đevrsaka, evakuirano je 12 osoba iz sela Pavići iza Bribira, koji su smješteni u Skradin, doznaje Hina večeras iz Županijskog centra 112 u Šibeniku.

U Šibensko-kninskoj županiji još uvijek je aktivan požar na Svilaji. Novi požar koji je planuo na 'benkovačkoj cesti' iza 15 sati ubrzo će biti ugašen, a zemaljskim snagama pomaže i kanader, navodi isti izvor.

„Ne možemo točno reći koliko je vatrogasaca na terenu jer ih se stalno prebacuje po požarištima. Trenutno je najveći problem požar kod Đevrsaka gdje smo zbog približavanja vatre kućama oko 19 sati evakuirali selo Pavići iza Bribira, a 12 osoba je prevezeno u Osnovnu školu u Skradinu“, kažu u šibenskom ŽC112.

Iz Ministarstva obrane kasno popodne je priopćeno kako se požarište Kistanje-Đevrske spojilo se s onim u naselju Ostrovica kod Lišana Ostrovičkih u jednu vatrenu frontu i zračne snage ulažu maksimalne napore u obrani naselja i kuća.

Na požarištima je osim zračnih snaga angažirano i 96 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH - i to na požarištu Lišnjak Drniš i 72 pripadnika na požarištima Kožlovac, Kolarna i Lepuri kod Benkovca.

U pripravnosti za angažman na terenu je 189 pripadnika koji su smješteni u vojarnama u Benkovcu, Sinju, Kninu i „Lori“ u Splitu.  Također, 210 pripadnika je u pričuvi za mogući angažman, koji su smješteni u vojarnama u Vinkovcima, Petrinji, Gospiću i Našicama.

Više aktivnih požara na zadarskom i šibenskom području još uvijek nije ugašeno. Uz pomoć zračnih snaga vatrogasci su dio požara stavili pod kontrolu. Na fotografijama našega fotoreportera Jure Miškovića pogledajte požar u mjestu zaseoku Pavići u Bribiru gdje je izvršena evakuacija stanovnika.

26. travanj 2024 09:21