StoryEditorOCM
KalelargaPETI DAN NAKON NAJVEĆE PRIRODNE NEPOGODE U NOVIJOJ POVIJESTI ZADRA

Centar za socijalnu skrb poduzeo "žurne mjere" i poslao ljude na teren!

Piše Zadarski.hr
15. rujna 2017. - 17:25
centar-

Centar za socijalnu skrb Zadar poslao nam je, točno peti dan nakon najveće prirodne katastrofe koja je pogodila Zadar u novojoj povijesti, priopćenje kako su poduzeli, pazi ovo, "žurne mjere"! I to nakon što su se brojni volonteri samoorganizirali i već danima pružaju pomoć najpotrebitijima! 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Centar za socijalnu skrb Zadar poduzeo žurne mjere pomoći Centar za socijalnu skrb Zadar, nakon vremenskih neprilika izazvanih obilnom kišom, poduzeo je žurne mjere te krenuo s pružanjem intenzivne pomoći ugroženim korisnicima svojih usluga.

U suradnji s podružnicama Gračac, Obrovac i Pag, socijalni radnici već su izašli na teren kako bi pružili potrebnu pomoć oštećenim korisnicima. Poseban naglasak nadležne institucije stavljaju na posjet i pomoć starijim, teže pokretnim i nepokretnim korisnicima socijalnih usluga. Trenutni prioritet u pružanju pomoći su korisnici "starije životne dobi koji žive sami te su zbog starosti i bolesti teže mobilni", kazala je Vesna Burčul, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar.

Aktivnosti centara uključuju i stalan kontakt sa svim službama pomoći i njege u kući na području Zadra i Zadarske županije. Nadležne službe su izašle na teren te će pomoći potrebitim korisnicima centara za socijalnu skrb čiji je životni prostor u poplavama oštećen ili uništen.

Iz Centra za socijalnu skrb Zadar upućuju svoje korisnike da se s upitima te radi pružanja pomoći i podrške, obrate socijalnim radnicima nadležnima za njihovo područje. Centar za socijalnu skrb Zadar surađivat će, ukoliko bude potrebno, i s Caritasom Zadarske nadbiskupije, kako bi se ugroženim korisnicima pružila odgovarajuća materijalna pomoć.

19. travanj 2024 12:30