StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: NA MUCI SE POZNAJU JUNACI

Gospodarstvenici iz Koprivničko-križevačke županije zadarskoj bolnici donirali 100 tisuća kuna!

Piše AVŠ
21. rujna 2017. - 17:05
KOREN 11

- Na muci se poznaju junaci, a vi sa krajnjeg sjevera dokazali ste što znači biti pravi prijatelj u nevolji. I zato vam hvala od srca – kazao je u četvrtak zadarski župan Božidar Longin dok je preuzimao simbolični ček na sto tisuća kuna koji su za pomoć poplavljenoj općoj bolnici prikupili gospodarstvenici koprivničko-križevačke županije.

Oni su, posredstvom svoje gospodarske komore, odmah reagirali, ujedinili se i u svega nekoliko dana prikupili značajan iznos koji su jučer donirali u zadarskoj bolnici gdje su se okupili šefovi svih odjela koji su teško stradali u nezapamćenoj poplavi koja je potopila grad.

- To jutro, kad su počele stizati prve snimke katastrofalne štete sa terena, odmah mi se javio Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke i naš Zadranin, koji je ujedno i zamjenik predsjednika Hrvatske gospodarske komore. I zato mu, iako danas nije ovdje s nama, ovim putem javno zahvaljujem. Svaka nam je pomoć u ovom trenutku dobrodošla jer su, pored infrastrukture, privatnih kuća i gospodarskih objekata, teško stradali i vitalni objekti poput ove bolnice. Prve procjene koje imamo govore kako je šteta na bolnici četiri milijuna, a na Poliklnici čak deset milijuna kuna- kazao je župan Longin.

Kad vam Podravec daje 100 tisuća kuna, to vam je kao da je dao 200 tisuća kuna- dodao je u koprivničko-križevački župan Darko Koren u čijoj su pratnji u Zadru bili i gospodarstvenici iz tog kraja koji su se odazvali velikoj akciji pomoći poplavljenom Zadru. Među njima je bio i Vedran Šimunić koji je ovu donaciju naveo kao primjer ostalim hrvatskim gospodarstvenicima da se uključe u saniranje štete na zadarskom području.

Kako je na svečanoj primopredaji u bolnici rekao ravnatelj Željko Čulina, financijska pomoć iz Koprivnice utrošit će se da se stvore bolji uvjeti za pacijente i osoblje na mjestima gdje poplava prouzročila veću štetu.

Uz ovih 100 tisuća kuna, iz Koprivnice su na zadarsko područje stigli i vrijedni isušivači koji su se pokazali kao spasonosna pomoć za brojne poplavljene zadarske domove.

20. travanj 2024 17:58