StoryEditorOCM
KalelargaNAKON SILNIH GODINA I OBEĆANJA

Projektna dokumentacija Gospodarske zone Crno se mijenja - planira se preseljenje Vodovoda, Čistoće...

Piše P.O.
3. listopada 2017. - 00:05
GOSPODARSKA_ZONA_CRNO-24100.1

Projektna dokumentacija za Gospodarsku zonu Crno se trenutno mijenja, a gradonačelnik Branko Dukić tvrdi da je projekt došao do prijelomne točke na kojoj mora biti donesena odluka što će s tom zonom uopće biti. Dukić kaže da se iduće godine nešto mora poduzeti i uzda se u preseljenje nekih zadarskih komunalnih poduzeća u Crno kako bi priča bila ponovno oživljena, ali će i to biti teško ako se ne osiguraju sredstva.

Direktor „Inovativnog Zadra“ Alan Kociper pojasnio je da se u projektnu dokumentaciju namjerava uvesti dodatna faznost, jer samo za komunalnu infrastrukturu zone od 400 hektara bilo bi potrebno između 200 i 300 milijuna kuna. Zato se sada radi na otvaranju mogućnosti rada ma površinama „od 20-25 hektara što bi bilo puno jeftinije“. Uz površinu koju bi zauzela komunalna poduzeća, investitorima bi se ponudilo 15 hektara zemljišta.

Zasada se planira u Crno preseliti Vodovod, Čistoću, Nasade i Odvodnju, a prioritet su Čistoća čiji je prostor praktično u širem centru grada, te Vodovod zbog korištenja dijela prostora Providurove palače.

Kociper je pred gradskim vijećnicima izjavio kako se izgradnja Gospodarske zone Crno može prijaviti za EU fondove, a onda bi za prvu fazu od potrebnih 20 milijuna kuna iz tih fondova došlo 10 milijuna. 

20. travanj 2024 04:18