StoryEditorOCM
KalelargaČEKA SE PISMENO OBJAŠNJENJE DIREKTORA UGRINIĆA

Privatnim pogrebnicima posao cvjeta, prihodi Nasada - padaju!?

Piše P.O.
3. listopada 2017. - 00:00
gradsko_groblje_zadar-26080

Godinama zadarski gradski vijećnici nisu imali prilike ni čuti ni vidjeti Juricu Dilbera, direktora bivšeg trgovačkog društva „Zadarski sport“, a sadašnje Javne ustanove istog imena. Nije ga bilo ni ovog puta, a godišnji je izvještaj umjesto Dilbera „branio“ njegov zamjenik Mario Paleka.

Izostao je i direktor „Nasada“ Lenko Ugrinić koji se predsjedniku GV-a Zvonimiru Vrančiću opravdao neodgodivim zdravstvenim pretragama zakazanim u Zagrebu. Baš je Ugrinićev izostanak isprovocirao Mladena Maltu da zapita kako se izbjegavanje takvih direktora sankcionira, jer se očito bio nabrusio Ugriniću postaviti „nekoliko pitanja“ koja bi, rekao je Malta, mogla otvoriti Pandorinu kutiju.

Umjesto direktora, odgovarala je jedna zaposlenica Nasada, ali će ne brojna pitanja Ugrinić naknadno morati pismeno odgovoriti.

Irena Dragić (SDP) je podsjetila da je Ugrinić lani kupio grobnicu u zaštićenom dijelu Gradskog groblja, a tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta je nakon “istrage“ konstatirao da kupnja nije bila nezakonita, ali nije baš bila ni najmoralnija.

Dragić je sada primijetila da je među svim gradskim poduzećima plaća u Nasadima najniža i iznosi svega 6.312 kuna u bruto iznosu dok je državni bruto prosjek 7.752 kune.

-Tko vodi ovo društvo, morao bi se truditi da ljudi koji odgovorno rade svoj posao dobiju makar prosječne plaće. Pritom bode u oči da u Nasadima padaju prihodi od inače profitabilnih djelatnosti vezanih uz ukope, pogrebne usluge i prodaje vijenaca, upravo tamo gdje treba očekivati rast prihoda. Svi privatnici posluju dobro, pa se postavlja pitanje što rade direktor Nasada i njihov menadžment, rekla je Dragić podsjećajući da Grad već godinama Nasadima duplo skuplje plaća sadnice od cijene drugih dobavljača.

S obzirom na izuzetnu osjetljivost posla kojega pogrebnici obavljaju, Elvira Sterle (HDZ) je predložila da im se to "kompenzira" kroz stimulacije na plaću.

24. travanj 2024 18:11