StoryEditorOCM
KalelargaKAD TE STRANKA SPAŠAVA OD NEZAPOSLENOSTI

Stranački vojnik Stipe Zrilić bit će novi predstojnik Ureda državne uprave

4. listopada 2017. - 11:40
STIPE_ZRILIC-040209.1

Iako to još nigdje nije službeno objavljeno novi predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji biti će Stipe Zrilić, bivši zadarski župan u dva mandata.
Naime, od 11 kandidata koji su se javili na natječaj Ministarstva uprave, jedino nad Zrilićem se trenutno provodi sigurnosna provjera, nužna za to radno mjesto. Do završetka tog postupka koji uobičajeno traje mjesec dana, vršitelj dužnosti predstojnika je dosadašnji obnašatelj te dužnosti Ivo Gregov. On je dobio riješenja da će biti 'privremeni' predstojnik još najviše šest mjeseci. Gregov odlazi u mirovinu sljedećeg ljeta.

U sluačju da su sve te informacije točne, a gotovo je sigurno da jesu, mada nema službene potvrde, to znači da su u Ministarstu uprave, dijelu HDZ-ove Vlade, poslušali preporuku zadarskog županijskog HDZ-a da na to mjesto bude izabran baš Zrilić, a ne netko od čak nekoliko kandidata koji su već zaposleni u županijskim uredima.

Zanimljiva je sudbina političara Stipe Zrilića: nakon što je osam godina obnašao najvišu političku dužnost u Zadarskoj županiji ostao je bez posla. Na unutarstračakim predizborima nije prošao sito Županijskog odbora HDZ-a, više je glasova stranačkih kolega dobio Božidar Longin pa se Zrilić, praktički, našao na ulici. Iz pouzdanih izvora stranke na vlasti saznali smo da je i prije bio upozoravan da bi se mogao dogoditi takav scenarij, da mu je prije parlamentarnih izbora nuđeno ne samo mjesto predstojnika već i mjesto na HDZ-ovoj listi koje bi mu osiguralo siguran zastupnički mandat u Saboru, ali je, navodno, Zrilić i jedno drugo odbio – siguran u novi mandat zadarskog župana.

Sada mu matična stranka, očito, vraća vjernost, pa će ga uhljebiti na drugoj važnom poslu u županiji – mjestu predstojnika državnih Ureda. Vjernom vojniku dobra stranka nikad ne okreće leđa.

A što se tiče stanovnika Zadarske županije, građana koji su ponekad i birači na izborima, Zrilića ćemo zapamtiti samo kao jednog od tri župana prije Božidara Longina koji se ni po koju cijenu nije dao iseliti iz velelebne, možda i najvrijednije i najljepše zgrade austrougarske gradnje na Poluotoku, sadašnjem sjedištu županije, nekad Doma JNA.

A baš to mu se na koncu dogodilo. Ali dobro, nije svako zlo za zlo, stranka se pobrinula da umjesto pogleda na Pozdrav Suncu Stipe Zrilić ubuduće s prozora gleda na - Vruljicu.

20. travanj 2024 02:53