StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: VELIKA DONACIJA VODOVODA OPĆOJ BOLNICI ZADAR

Gastro odjel dobio videokolonoskop vrijedan 125 tisuća kuna

Piše Ana Franić
8. studenog 2017. - 18:30
donacija8-081117

U predavaonici Opće bolnice Zadar danas je tvrtka Vodovod d.o.o. Zadar donirala bolnici 125 tisuću kuna za kupnju uređaja videokolonoskopa za potrebe Odjela gastroenterologije.

Na primopredaji donacije nazočili su gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić, ravnatelj bolnice Željko Čulina, direktor Vodovoda Tomislav Matek i njegov zamjenik Hrvoje Patrk.

- Ovo je slijed događaja koji se odvija još od same poplave. Znamo da je bolnica dosta toga pretrpjela i ovo je jedna u nizu brojnih akcija koja su pokrenula komunalna poduzeća, gradske tvrtke, privatnici koji pomažu da saniramo štete koje su nastale u bolnici, rekao je gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar, Željko Čulina istaknuo je kako će uređaj videokolonoskop pomoći zbrinjavanju svih pacijenata, ali i poboljšati uvjete rada djelatnika na odjelu gastroentrologije.

- Nakon poplava koje su zadesile našu županiju, imali smo štete i u bolnici gdje je oštećeno više objekata, ali i opreme. I župan, gradonačelnik i svi koji su u mogućnosti odmah su se uključili u sanaciju šteta u bolnici pa je tako i tvrtka Vodovod izrazila želju da nam pomognu na čemu im veliko hvala, kazao je Čulina.

- Od bolnice smo dobili zamolbu da pomognemo ako možemo na što smo odmah reagirali te smo u dogovoru s bolnicom odlučili da to bude ovaj uređaj. Mi svaki dan skrbimo da naši građani imaju kvalitetnu vodu na vrijeme s toga smatram da je naša obveza i dužnost kako smo u mogućnosti pomoći građanima i na drugi način. Kupnjom videokolonoskopa ćemo pomoći ne samo građanima naše županije nego i okolnih županija koji gravitiraju prema našoj Općoj bolnici. Nadam se da ovo nije zadnji put da se ovdje sastajemo i da će ovakih akcija biti još u budućnosti, za kraj je rekao Tomislav Matek, direktor Vodovoda Zadar.

 

19. travanj 2024 11:31