StoryEditorOCM
KalelargaRADNA VIZITA

Mađari posjetili eskadrilu aviona u Zemuniku

Piše Zadarski.hr
8. studenog 2017. - 21:33

Piloti i zrakoplovni tehničari Ratnog zrakoplovstva Mađarske boravili su od 7. do 8. studenoga u radnom posjetu u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Oružanih snaga RH u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Pilote i tehničare iz Mađarske primio je zapovjednik Eskadrile aviona 93. zb HRZ i PZO-a pukovnik Željko Harapin, koji je održao i prezentaciju o zadaćama i misijama Eskadrile. 
 
Cilj dolaska mađarskog tima u bazu Zemunik bila je razmjena iskustava na avionu ZLIN-242 L u području letačke obuke, kao i operativnih, zrakoplovno-tehničkih i logističkih posebnosti.
 
Razgovaralo se i o iskustvima u korištenju aviona u selekcijskom letenju, provedbi temeljne obuke, kao i održavanju aviona ZLIN-242 L, s obzirom da je Ratno zrakoplovstvo Mađarske u svibnju ove godine nabavilo avion ZLIN-242 L.
 
Zapovjednik Eskadrile aviona pukovnik Harapin rekao je kako je radni posjet Ratnog zrakoplovstva Mađarske bio izvrsna prilika za prenošenje iskustva u obuci, ali i svim segmentima održavanja aviona ZLIN-242L.

"Naša Eskadrila koristi avion ZLIN-242 L punih deset godina, pri čemu smo ostvarili sveukupno više od 5000 sati naleta i to prvenstveno kroz obuku pilota", rekao je pukovnik Harapin naglasivši kako se nada da će Mađarima u provedbi njihovih zadaća, kao i sustavu održavanja koristiti hrvatska iskustva.

20. travanj 2024 00:44