StoryEditorOCM
KalelargaBURA ZATVORILA A1 OD SVETOG ROKA DO POSEDARJA

Snijeg na rubovima županije, obilazak preko Gračaca, Obrovca i Karina

Piše Zadarski.hr
13. studenog 2017. - 13:55
pro00

Od 10,56 sati za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50-DC27) uz obaveznu zimsku opremu, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama za koje vrijedi zabrana prometovanja.

U Gorskom kotaru, Lici i višim predjelima Istre i središnje Hrvatske (Ćićarija, Učka i Medvednica-Sljeme) pada snijeg, kao i na širem području Pasjaka (nošen vjetrom). Zimski su uvjeti na većini cesta, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

 

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto.

 

20. travanj 2024 05:26