StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: PREDSJEDNICA REPUBLIKE U POSJETU ŠKABRNJI

Kolindu dočekala djeca, a ona im dijelila autograme

Piše I.Ivanac
17. studenog 2017. - 15:59
predsjednica_skabrnja10-171117

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u petak Škabrnju gdje je položila vijence na spomen obilježje masovne grobnice iza zgrade osnovne škole Vladimir Nazor te na centralni križ na mjesnom groblju za sve poginule 18. studenoga 1991. godine kada su okupatorske snage predvođene JNA i pobunjenim Srbima zvjerski ubile 48 škabrnjskih civila i 15 branitelja. Predsjednica je u Škabrnju došla dan prije službenog obilježavanja 25. obljetnice maskara jer će tog dana biti na službenoj komemoraciji u Vukovaru.

- Nažalost ne možemo istovremeno biti u koloni sjećanja u Vukovaru i tu zato Škabrnju uvijek posjetim dan ranije. Ovo su teški dani, ali i dani ponosa. Ovih dana 1991. godine zaustavljena je agresija, unatoč padu Škabrnje i Vukovara Hrvatska se uspjela obraniti i u konačnici osloboditi, kazala je Kolinda Grabar Kitarović.  

Prije polaganja vijenaca na spomen obilježje masovne grobnice, predsjednica je pozdravila okupljenu djecu ispred osnovne škole od kojih su je neki spremno dočekali s njenim fotografijama na kojima im je ona dijelila autograme.

- Koliko god je tužno kad odajete pijetet žrtvama, ne možete ne biti radosni kad vidite da ovdje danas život cvjeta. Zato i ta žrtva koja je bila '91. godine nije nikako bila uzalud, bila je za budućnost Hrvatske, rekla je predsjednica referirajući se na punu školu djece u Škabrnji.

Nakon odavanja počasti žrtvama predsjednica je kratko porazgovarala sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem, no o čemu su točno razgovarali nismo uspjeli saznati.

 

 

20. travanj 2024 03:20