StoryEditorOCM
KalelargaDVOJICA BUGARA UHIĆENA U MEĐIMURJU

U Zadru u dva i pol sata provalili u šest bankomata i ukrali 50.000 kuna!

Piše Zadarski.hr
22. studenog 2017. - 10:53
bankomati_krađa

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske. D.D. (32) i Z.B. (30) koje se sumnjiči za provale u šest bankomata u Zadru.

Njih se sumnjiči da su u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, na Obali kneza Branimira te u Šibenskoj ulici, Ulicama Stjepana Radića, Ante Starčevića i Bana Josipa Jelačića u Zadru, na bankomatima više poslovnih banaka, karticama inicirali isplatu novca, a potom specijalnim alatom iz svakog izvukli po nekoliko tisuća kuna.

Provalnici bi došli na bankomat i sa svojim karticama dali nalog za podizanje tisuću eura (u eurima). No prije nego što bi bankomat trebao isplatiti novac oni bi pomoću specijalnog "alata", tzv. viljuške, zablokirali isplatu i prekinuli transakciju tako da se podignuti novac ne evidentira na njihovim računima. U trenutku kad bi zablokirali isplatu novac je već bio na "liftu" bankomata i njega bi izvukli "vljuškom". Na taj su način, samo u Zadru, tijekom dva i pol noća sata, od 2.30 do 5 ujutro, iz šest bankomata izvukli šest tisuća eura pa se ukupna materijalna šteta na zadarskom području procjenjuje na gotovo 50 tisuća kuna.

Prije Zadra nekoliko su sličnih operacija proveli na području Rijeke pa se ukupna šteta procjenjuje na nekih 100 tisuća kuna. nakon Zadra uputili su se prema Zagrebu, gdje su također izveli nekoliko akcija, ali istraga o njima je još u tijeku. 

Suradnjom više policijskih uprava i zahvaljujući novom nadzornom sustavu postavljenom na hrvatskim granicama kojim se snimaju i skeniraju osobe i dokumenti, dvojica bugarskih državljana uhićeni su u ponedjeljak, na području Međimurja, neposredno prije pokušaja prelaska granice sa Slovenijom te su privedeni u PU primorsko-goransku gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje istovrsnih kaznenih djela u više gradova. 

25. travanj 2024 19:22