StoryEditorOCM
KalelargaZADAR ODAO PRIZNANJE AMERIČKOM KARDIOLOGU FREIDOONU GHAZIJU:

Moja odanost ovom gradu neće nikada prestati, a naše će prijateljstvo trajati zauvijek

Piše P.O.
24. studenog 2017. - 14:52
dan_grada36-241117

Američki kardiolog Freidoon Ghazi već duže od dva desetljeća dolazi u Zadar čijoj je Općoj bolnici proslijedio niz vrijednih donacija, a njenim je kardiolozima sve te godine pomagao u stručnom usavršavanju. Zbog tih je svojih zasluga dobio Nagradu za životno djelo.

- Prepun zhvalnosti primam ovu prestižnu nagradu. Došao sam u Zadar prije 22 godine, usred rata, i svjedočio grozotama i razaranjima koje je Zadar pretrpio. Oduševljen sam ogromnim napretkom u obnovi grada i Opće bolnice koji je postignut zahvaljujući upornosti i velikom zalaganju stanovnika ovog prekrsnog grada. Čestitam svima koji su učinili da Zadar postane kardiološki centar u Hrvatskoj koji ne samo da sudjeluje u skrbi za pacijente u regiji nego i onih iz susjednih zemalja. Ne mogu nastaviti, a da na spomenem imena nekoliko pojedinaca koji su odigrali veliku ulogu u osuvremenjivanju Opće bolnice, osobito kardiologije, rekao je zahvaljujući se na Nagradi za životno djelo dr. Freidoon Ghazi spomenuvši Albina Jovića i Davora Nekića koji su postavili temelje za mlađe kardiologe koji danas čine Odjel kardiologije među kojima su Dražen Zekanović, Ante Anić, Zoran Bakotić, Zoran Savić, te doktori Šušak i Knežević.

- Ovi nadareni kardiolozi obavljaju visoko specijalizirane kardiološke procedure koje nisu dostupne ni u nekim većim gradovima svijeta. Moja odanost ovom gradu neće nikada prestati, a naše će prijateljstvo trajati zauvijek, rekao je dr. Ghazi zahvaljujući se medicinskom osoblju, sestrama i tehničarima OB Zadar.


 

19. travanj 2024 10:15