StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA KOJU ZADRANI 'NE ZAOBILAZE' VEĆ 22 GODINE:

Paketi za Vukovar na Narodnom trgu će se sakupljati u subotu!

Piše L.B.
27. studenog 2017. - 18:38
DSC_0242

Humanitarna akcija „Vukovaru ZaDar“, koju Zadrani organiziraju svake godine uoči Božića, ove godine će svoj središnji dio na Narodnom trgu imati u subotu, 2.prosinca, rečeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Županiji.

U subotu će se od 9,30 do 13 sati prikupljati paketi hrane, igračaka i higijenskih potrepština, koji će biti otpremljeni u Vukovar. Uz prigodni program, prodavat će se i rukotvorine zadarskih vrtića, te udruga. Na ovaj je način prošle godine prikupljeno dodatnih 35 tisuća kuna.

U akciju, koja se organizira 22-u godinu zaredom, su uključeni i Grad Zadar te Zadarska županija, tako što Grad osigurava prijevoz do Vukovara, a Županija izravno pomaže sa deset tisuća kuna.

- Puno obitelji čeka pomoć Caritasa u Vukovaru. Mnogi nemaju financijskih sredstava za osnovne potrebe. Grad se obnavlja, sve je ljepši, ali uvjeti života nisu dobri – rekla je časna sestra Melhiora Biošić, počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, podsjetivši da je prošle godine uz redovitu pomoć Vukovaru održana i dodatna akcija prikupljanja pomoći za selo Berak, i to na inicijativu Željke Jurić - Mitrović, djevojčice u plavom kaputiću iz vukovarske kolone, koja je nakon susreta sa Zadranima u Vukovaru zamolila da se pomogne i njezinim sumještanima koji žive u teškim uvjetima.

U akciju su uključene sve škole, te vrtići iz svih dijelova Zadarske županije. Kao i do sada, „zbirno mjesto“ gdje se donose svi paketi, bit će zadarska Osnovna škola "Šimuna Kožičića Benje", odakle će i krenuti kamion sa prikupljenom pomoći prema Vukovaru. Donacije će se prikupljati u četvrtak i petak, 30.11. i 1.12.

Glavni organizator ove humanitarne akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar, a partneri u akciji OŠ Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno grafička škola Zadar.

Donacije se mogu uplatiti i izravno na CARITAS VUKOVARSKOG DEKANATA IBAN: HR0725000091102034879.

24. travanj 2024 19:56