StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKA UPRAVA O POPLAVI KOD VRULJICE:

Problem nije rekonstrukcija ceste nego nečistoća nakon radova, lišće, kamenčići...

Piše Zadarski.hr
28. prosinca 2017. - 15:14
vruljica18-221217

S obzirom na začepljenje javnog sustava odvodnje u Ulici oko Vrulja uz novoizgrađeno križanje Mažuranićeve ulice i Ulice J.J. Strossmayera zatražena je žurna intervencija tvrtke „Odvodnja d.o.o.“, stoji u priopćenju koje je javnosti upućeno iz zadarske gradske uprave nakon jutrošnje poplave u blizini novoizgrađenog raskrižja kod Vruljice.

-Uvidom u nastalu situaciju utvrđeno je kako problem nije nastao kao posljedica rekonstrukcije ceste i odvodnog sustava, već uslijed stvaranja nakupina nečistoće koje se znaju jednokratno pojaviti nakon radova. Tome je pridonijelo i nevrijeme s vjetrom koje je uzrokovalo nakupljanje lišća i sitnozrnatog kamenog materijala koji

su sa oborinom dospjeli u sustav. Djelatnici Odvodnje d.o.o. uspjeli su dijelom sanirati i očistiti kolektore otpadnih voda predmetnog područja jednostavnim propuhivanjem vode pod tlakom s tim da zbog daljnjeg dotoka atmosferskih voda radovi još uvijek traju i trebali bi u cijelosti biti riješeni tijekom dana, kaže se u priopćenju.

24. travanj 2024 18:25