StoryEditorOCM
KalelargaOBILJEŽAVANJA 25. OBLJETNICE AKCIJE MASLENICA

Dolaze Kolinda i Plenković, na rivi vojnički grah i izložba naoružanja

Piše L.Burčul
12. siječnja 2018. - 16:19
maslenica_presica3-120118

- Pozivam Zadrane na proslavu 25-te obljetnice vojno-redarstvene akcije „Maslenica“, program je bogat, na rivi ćemo imati zajednički ručak sa građanima, razgledat ćemo i vojnu opremu i naoružanje, razgledat ćemo na rivi i helikoptere Kiowa Warrior, atraktivna će biti i naša „Krila Oluje“. Veliki dio programa HTV će prenositi uživo, a u mimohodu će nam se priključiti cijeli državni vrh. Prvenstveno pozivam građane da zajedno sudjelujemo u svemu, tri ministarstva uključila su se u organizaciju ove obljetnice akcije koja je bila velika, koja je bila prekretnica u ratu i čiju ćemo 25-tu obljetnicu dostojno, u zajedništvu, i obilježiti – rekao je general bojnik Mladen Fuzul u petak u Domu županije, gdje je predstavljen cijeli program obilježavanja akcije „Maslenica“. Najavljen je dolazak predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, uz više ministara, prvenstveno onih uključenih u organizaciju kao Damira Krstičevića, Tome Medveda i Davora Božinovića.

Iako se cjelokupni program održava od 15. do 26. siječnja, a dva se događaja održavaju i u veljači, četiri su najvažnija dana proslave, u kojima je general Fuzul apostrofirao neke od niza događaja.

- U subotu, 20.siječnja, na zadarskoj rivi ćemo od devet do 16 sati imati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OSRH, što će biti zanimljivo razgledati. U istom terminu to će se održavati tri dana. Lijepu sliku tog jutra moći će snimiti građani: u devet sati sa vrha zvonika sv. Stošije izvjesit će se velika hrvatska zastava. U nedjelju navečer u 19 sati će u HNK Zadar koncert održati orkestar HRM i klapa sv.Juraj, ulaz je besplatan i pozivam građane da dođu. U ponedjeljak, kada je centralni dan proslave, imat ćemo mimohod sa zastavama, drugačiji nego inače, krenut ćemo od spomenika braniteljima u Jazinama. Vojnički grah ćemo imati toga dana u 13,15 na rivi. U utorak ćemo polagati vijence na mjestima gdje su stradali naši suborci – naveo je samo neke dijelove programa general Fuzul, koji je i zapovjednik proslave.

Zadarski župan Božidar Longin pozvao je Zadrane da prvog dana proslave, 15.siječnja, dođu na predstavljanje prve monografije o 112.brigadi u KLZ u deset sati, te je naglasio da se besplatne ulaznice za koncert orkestra HRM i klape sv.Juraj mogu preuzimati u HNK Zadar od 18.siječnja, maksimalno četiri ulaznice po osobi.

I župan i zadarski gradonačelnik Branko Dukić su naglasili veličinu i važnost akcije „Maslenica“, za čije je obilježavanje, kako su naveli, napravljen dostojanstven program, uz sudjelovanje visokih gostiju, te uz poziv građanima da se priključe proslavi.

25. travanj 2024 11:09