StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: STROJEVI U NEKADAŠNJOJ "POBJEDI"

Započeli istražni radovi u kinu koji će postati - novi hotel!

Piše M.K.
16. siječnja 2018. - 17:03
pobjeda6-160118

Mnoge je Zadrane iznenadila buka građevinskih strojeva iz već pomalo zaboravljenog kina Pobjeda na Narodnom trgu. Zvuk velikog agregata, bušilica i teških pikamera odzvanjali su iz nekadašnjeg ulaznog hola u kino, pa su neki pomislili da se legendarna Pobjeda opet obnavlja, međutim ništa od toga.

Kako smo doznali od Frane Skoblara direktora Turisthotela, tvrtke koja je kupila prostor kina Pobjeda zajedno s kinom Callegro na Kalelargi, riječ je o istražnim radovima kojima se ispituje statika i sastav građevinske konstrukcije zgrade, a nadzire ih Davor Uglešić iz tvrtke D & Z.

- To su geodetska ispitivanja koja su preduvjet za bilo kakav projekt u toj zgradi. Potrebno je sve to ispitati i snimiti kako bismo doznali što se uopće može napraviti s tom kućom, u smislu kvalitetne gradnje, materijala, konstrukcije, ima li nekih limitirajućih faktora i slično. Takav je elaborat podloga za sve buduće projekte koji bi se tu mogli dogoditi – kazao je Skoblar.

Ideja je da i sa zgradom bivšeg kina Pobjeda Turisthotel i dalje ostane u svom osnovnom biznisu, a to su hotelski sadržaji, baš kao i sa zgradom nekadašnjeg kina Callegro koji se također namjerava preurediti u hotel koji bi se proširio i na postojeći hostel Forum sa restoranom u prizemlju. Kad bi se sve to moglo realizirati još je rano za kazati, jer su pred Turisthotelom tek projektni planovi.

 

23. travanj 2024 13:02