StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI GRADONAČELNIK PRIMIO UGLEDNE LIJEČNIKE

Dukić: Želimo na onkološki pacijenti u Zadru imaju bolju skrb

Piše Zadarski.hr
18. siječnja 2018. - 15:16
IMG_1139[1].JPG

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima je primio predstavnike hrvatske liječničke komore - predsjednika dr. Trpimira Golužu, zamjenika dr. Antu Zvonimira Golema, dr. Ivu Lučića, te zadarske predstavnike komore, dr. Petra Lozu i dr. Tomislava Dominisa.

Predstavili su mu dvije knjige izdane u organizaciji komore - Demografski atlas hrvatskog liječništva te Vukovarsku bolnicu, knjigu čiji je autor dr. Ivo Lučić i koju će predstaviti večeras na Zadarskom sveučilištu.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža gradonačelniku Dukiću predstavio je projekt „Partnerstvo za zdravlje", mjere za osnaživanje položaja liječnika u hrvatskom društvu, među kojima je i dio poticajnih mjera stanogradnje koji ima za cilj zadržavanje liječnika u lokalnim sredinama. Značaj projekta „Partnerstvo za zdravlje" kojim Komora nastoji pridonijeti stvaranju poticajne radne sredine za liječnike na lokalnoj razini već je predstavljen i prepoznat u više hrvatskih gradova, a danas ga je podržao i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.

- Grad Zadar podupire sve mjere koje u konačnici imaju za rezultat bolju dostupnost i kvalitetniju zdravstvenu njegu za naše stanovnike. Iz tog razloga želimo i da Komora podupre naše napore u uređenju onkološkog odjela i kupnje uređaja za zračenje, kako bi onkološki pacijenti u Zadru imali bolju skrb na lokalnoj razini, istaknuo je gradonačelnik.

26. travanj 2024 20:34