StoryEditorOCM
KolonaTKO OVDJE NE POLUDI TAJ NIJE NORMALAN

Je li Zadar pun budala i debila ili je više kretena i manijaka?

11. svibnja 2017. - 23:28
kruzni_tok_vostarnica-130217

Sve i da hoćete, od prijatelja nikako ne možete pobjeći, posebno onih upornih što najprije dave, pa onda masiraju, a onda pilaju i pilaju i pilaju, dok vam se oči ne preokrenu. Nema smisla da se izmotavate, potpuno je sigurno da na popisu svojih prijatelja imate najmanje jednog takvog koji davi, masira i pila.

Nema veze o čemu – svojoj debeloj punici, šefu karijeristi, blesavom rođaku, indijskoj filozofiji, novim cipelama ili tako nečemu pametnome i važnome što vas jako zanima i bez čega bi, eto, crkli u mukama iste sekunde. Široka je ta paleta, skoro neograničena.

E, jednog takvog viđam svaki dan i siti se narazgovaramo, samo pazimo da nas nitko ne čuje, jer znate kakvi su ljudi, svašta bi pomislili.

Ovaj moj masira i davi i pila o prometu i vozačima. Kad god može. A može. I krene nekako ovako:

- Ovo više nije normalno. Oni misle da sam ja budala!

O čemu pričaš? O izborima?

- Ma kakvi izbori, baš me briga za izbore. Jutros čekam na semaforu. Crveno, žuto, zeleno i – kreten ispred mene stoji i stoji i stoji, nikako da krene. Sviram, lupam šakama po volanu. I na kraju kroz zeleno prođe samo taj jedan debil! Mi drugi neka čekamo, na svijetu postoji samo on, on je najvažniji, bez njega bi nestala gravitacija?! Što ti majmuni rade dok čekaju zeleno?! Čačkaju nos, bleje u jumbo plakate kao da ih prvi put vide, pričaju na mobitel o kretanju dionica na burzi u Londonu, savjetuju trogodišnjaka na prednjem sjedištu da ne smije bacati papiriće od bonbona po autu?! Što k vragu rade?!

A bit će da im se ne žuri.

- Pa kud su pošli u sedam ujutro? Na turističko razgledanje Sinjoretova?! A oni što na Bulevaru vide znak da je "zeleni val" programiran na 60 kilometara na sat? I onda, kad konačno krene, vozi 40. Laganini, sve mislim da nema goriva, da vozi na benzinskim parama. Dok on tako gusli "u drugoj", odmah na idućem semaforu sačeka me crveno! Kreten! Potopio ga "zeleni val", dabogda.

Dobro, ne možeš tu ništa...

- To me i izludi! A tek oni što su dozvolu dobili u Austrougarskoj. Fosili za koje nisi siguran vozi li naprijed ili nazad, vidi li do svoje "šofer šajbe" ili koji metar dalje. Tko produži dozvolu starom imbecilu? Najviše volim žene...

Na izbornim listama?

- E, one s izbornih lista eto tebi, kad si tako pametan. Najviše volim žene u ogromnim terencima, one su mi miljenice. Kupio mužić čudovište, pa neka se tuka voza okolo, od Supernove do Trgovinskog centra, neka skreće bez žmigavca, neka se ubacuje iz trake u traku, parkira nasred ulice.

Dobro, živciraju te starci i žene, sporiji vozači...

- I balavci! Tatini kretenoidi s 18 godina, jedan konj za volanom, a 150 pod haubom. Proleti kraj tebe ko raketa.

I ovi "brzi i žestoki" ti dižu tlak?

- Kako ne bi?! Manijaci zavaljeni u sjedište kao da su u Monzi, voze 150 po gradu. Bahata, razmažena derišta. Svi mi drugi smo na cesti samo da oni, tako važni i pametni, imaju publiku. Moš misliti debila! Nisu im ni tate u crnim limuzinama bolje. Jebiga, tko u Zadru ne poludi, taj nije normalan! A dovoljne su ti tri budale da blokiraš cijeli grad!

O čemu sad brbotaš?! Je li sad o izborima?

- Je..li te izbori, da te je..li izbori! Ima i drugih vrsta budala! O kružnom toku, o tome ti govorim.

Kakve veze imaju budale s kružnim tokom?

- Imaju, imaju. Tri budale se odluče cijeli dan vozati u krug na kružnom toku i eto ti, blokirali su sve. Da to naprave tamo kod Bolnice, kolone bi bile najmanje do Starigrada! Stani na bilo koji kružni tok u Zadru i provjeri: jedan od deset daje znak da će skrenuti. Nije njih briga što ti čekaš, što bi se ti uključio u kružni tok da onaj mamlaz da žmigavac. Ne, on je sam na cesti, on je najvažniji. Gledaš li ti uopće turske sapunice?

Uopće! Ti si stvarno prolupao?!

- Ne, nešto drugo ti želim reći: znaš li kako se na turskom kaže "idiot"?

Nemam pojma.

- Pa budala! Eto, mi smo toliki idioti da nismo mogli smisliti niti riječ za budalu!

Taman kada smo grad napunili kretenima i budalama koji voze sporo i manijacima i luđacima koji voze prebrzo, ostali smo sami i završili razgovor. Ode moj prijatelj, kao da ga nikada nije ni bilo. Znate o čemu govorim, imate i vi najmanje jednog takvog. Što?! Nemate ni jednog takvog prijatelja?! Hm, to sam i ja mislio dok nisam pogledao u ogledalo.

Tako ti i treba, koji k.... gledaš u ogledalo.

Reklo je ogledalo.

25. travanj 2024 16:15